Tarih: 01.01.0001 00:00 292

İhlas Koleji’nden 5n1t Konferansı

İhlas Koleji yürüttüğü teknoloji gelişimini ve gelinen noktayı velileriyle paylaşmak için 5N1T konferansı gerçekleştirdi.

İhlas Koleji’nden 5n1t Konferansı
 İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansın ilk konuşmacısı İhlas Koleji Bilgi İşlem Sorumlusu Erdinç Aydoğan oldu. İhlas Koleji’nin eğitim teknolojisinde ulaştığı noktayı anlatan Aydoğan, İhlas Koleji’nin her zaman teknolojiyi benimseyen bir okul olduğunu belirtti. Türkiye’de teknolojinin ve internetin kullanımına yönelik istatistikler de kullanan Aydoğan, Türkiye’de 36 milyon facebook kullanıcısı olduğunu söyledi.Teknolojinin ilerlemesiyle eğitimde de değişimlere yol açtığını söyleyen Aydoğan, İhlas Koleji’nin de kurduğu eğitim teknolojileri birimi ile gelişmeleri yakından takip ettiğini vurguladı. Teknoloji ve eğitimin paralel seyri ile birlikte öğretmen kavramının da değiştiğine değinen Aydoğan, artık iyi bir öğretmenin teknoloji, içerik ve pedagojiyi birlikte yürütmesi gerektiğini ifade etti.

 

Keskinbıçak: “Zamane çocuklarına beylik hikayeler işlemiyor.”

Günümüz çocuklarını anlamak için onlarından dilinden konuşmak gerektiğini söyleyen İhlas Koleji Matematik öğretmenlerinden Halil Keskinbıçak, öğrencileriyle iletişim kurabilmek için onların oynadığı oyunları oynadığını söyledi. Oradan elde ettiği donelerle öğrencilerine yaklaşımlarda bulunduğunu belirten Keskinbıçak, “Babamla yaşadığım bir hikayeyi çocuklara anlattığınız zaman oradaki mesajı algılayamıyorlar, hepimizin böyle hikayeleri var ama çocuklarımız anlamıyorlar. Artık zamane çocuklarına beylik hikayeleri işlemiyor. Onların dünyasına göre mesaj vermelisiniz.” dedi. Keskinbıçak’tan sonra söz alan İhlas Koleji Tabletle Eğitim Birimi Sorumlusu  Utku Öztürk öğrencilerin ilgisini çekmenin yolu isimli sunumunda İhlas Koleji’nde uyguladıkları tabletli eğitim hakkında detaylı bilgi verdi. Bir çok velinin sorularına cevap olan sunumda tabletin derste kullanıma dair örnekler veren Öztürk, kullandıkları yazılım sayesinde öğretmenlerin öğrencilerdeki tabletlere hakim olduklarını ve seçilen tablet markası sayesinde öğrencilerinde çok rahat ettiklerini ifade etti.

 

Uygulamanın özelliklerinden de söz eden Öztürk, uygulama ile öğretmenin sınıfta grup çalışma yaptırabildiğini, sınavların daha çabuk ve hızlı gerçekleştirilebildiğini vurguladı. İhlas Koleji’nin en önemli yatırımlarından biri olarak göze çarpan üç boyutlu eğitim de konferansın konuları arasındaydı. İhlas Koleji Fen ve Teknoloji öğretmenlerinden Seda Aktaş gerçekleştirdiği sunumunda kolejin 3D eğitimi nasıl kullandığına dair bilgiler verdi. Konuların artık kitaplardan taştığına değinen Aktaş, İhlas Koleji’nin getirdiği 3D eğitim ile öğrencilere daha aktif bir öğrenme sağladıklarını söyledi. Bu sistem için kullandıkları materyallerden de bahseden Aktaş, fizik, kimya, biyoloji, matematik ve İngilizce gibi branşlarda ellerinde bulunan materyallerle 3D eğitimi rahatlıkla yaptıklarını ifade etti. Aktaş ile sahneye çıkan Halil Keskinbıçak’ta İhlas Koleji’nin son dönem yeniliklerinden olan 3D Printerın özellikleri velilerle paylaştı. 3D Printer da yapılan tasarımların elle tutulan nesneler haline geldiğini vurgulayan Keskinbıçak, okulda kurulan Genç Mühendisler Kulübü’nde gönüllü gençlerle çalışmalar yaptıklarını söyledi.

 

Ergür: “Çocuklarınızın sosyal medyadaki hesaplarının şifrelerini öğrenin.” Teknoloji ve çocuklar diyince akla ilk gelen konulardan olan internetin zararları konusunda İhlas Koleji Psikoloğu Gökhan Ergür son konuşmacı olarak çok çarpıcı bir sunum gerçekleştirdi. Son dönemde çocukların internetle tanışma yaşının oldukça düştüğünü vurgulayan Ergür, uzmanlar tarafından 6 olarak tespit edilmesine rağmen şu anda bu yaşın 4’e kadar düştüğünün altını çizdi. İnternet ve özellikle tabletlerle ilgili birçok sorun ve soruyla karşılaştıklarını belirten Ergür bazı tavsiyelerde bulundu. Özellikle çocukların Facebook gibi sosyal oluşumlara olabildiğince geç girmesinin sağlanması gerektiğini söyleyen Ergür, akıllı cihazlarında en erken ilkokul çapında alınması gerektiğini belirtti. Ergür, “Çocuğunuzun bilgisayar başında geçireceği süreyi iyi belirlemeniz gerekiyor. Günde ortalama 1 saatlik süre normal görülmekte. Bu süreyi verirken de çocuğunuzun sosyal platformlardaki şifrelerini de mutlaka öğrenmelisiniz.”dedi. Özellikle çocukların tablet kullanılmasına dikkat edilmesini isteyen Ergür, tabletle uyuyan çocuklar olduğunu bunun engellenmesi içinde ailelere büyük görevler düştüğünü söyledi.

 

5N1T Konferansı 12 Mayıs Günü İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü’nde

 Velilerin eğitim teknolojileri konusunda merak ettikleri tüm sorulara cevap bulan 5N1T konferanslarının ikincisi 12 Mayıs Pazartesi saat 18.30’da İhlas Koleji Beylikdüzü Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılacak. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.