Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamı, İstanbul’un Fethi’nin 561.yılında “Tarihten İzler” sergisinde hayat buluyor.
Fatih Sultan Mehmet’in kılıcının yanı sıra imparatorluk döneminin zengin kültürel hazineleri, İstanbul’un Fethi’nin 561.yılında Afet Yayla’nın tuvalinde yeniden yorumlanıyor. Osmanlı tarihinin görkemi ile ilgili birçok çalışmaya imza atan Afet Yayla, yeni kişisel sergisi “Tarihten İzler”de sanatseverleri, bir yandan Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamını, bir yandan da o zırhların, kalkanların arkasında saklı kalan, ödenilen ağır bedellerin izlerini aramaya davet ediyor. Sanatseverler ve Osmanlı dönemine ilgi duyan tarihseverler, Yayla’nın karışık yağlıboya tekniği ile hazırladığı sergiyi 22 Mayıs- 7 Haziran 2014 tarihleri arasında ziyaret edebilirler.
Afet Yayla Hakkında:
1959 yılında Ankara’da doğdu. Suadiye Lisesi’nden mezun oldu ve 2000 yılında Elma Sanat Galerisi’nde desen çalışmaları ve seramik kurslarına katıldı. Daha sonra Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Şükran Mertcan Atölyesi’nde, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Nursu Polatkan ile birlikte 2 yıl yağlıboya kursu aldı. İzmirli sanatçılarla birlikte Su Grubu’na dahil olarak yurtiçinde sergilere ve yurtdışında Floransa Bienali gibi çeşitli bienallere katıldı. Tarihe olan ilgisini sanatıyla yoğurarak her fırsatta resimlerine yansıtan Afet Yayla, sanat eserlerinin bir ulusun hayatının anıtları olduğu gibi, bir ülkenin topraklarında yaşamış olan toplumların varlığının da inkar edilemez delilleri olduğunu tuvallerinde göstermektedir.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.