Tarih: 19.05.2014 17:00

Sağlık Turizminin Üssü Olma Yolunda

Facebook Twitter Linked-in

 Bu kapsamda yurtdışından çok sayıda hastanın internet yoluyla Esencan Hastanesine ulaştığını söyleyen, Hastanenin Genel Cerrahi Bölüm Başkanı Opr. Dr. Faik Murat Akdağ, Irak, Suriye, Kazakistan, Gürcistan, Azerbaycan, Hollanda, Almanya, Bulgaristan, Romanya ve İspanya’dan çok sayıda hastanın Esenyurt’a geldiğini söyledi.

 

“Tecrübeli cerrahlardan oluşan çok iyi bir ekibimiz var'
Geçmiş yıllarda Türkiye'den yurt dışına çok sayıda hasta tedavi olmaya giderken bugün yurt dışından Türkiye'ye hastaların tedavi için geldiğini, hastanelerde ve sağlık sektöründeki kaliteyi gören yabancıların Türkiye'yi tercih ettiklerine dikkati çeken Opr. Dr. Faik Murat Akdağ; “Hastanemiz bina kalitesi, teknik donanımı ve imkânlarıyla Esenyurt ve çevre ilçelerinde dışına çıkarak, yurtdışı da dahil olmak üzere oldukça geniş bir yelpaze hizmet verme başladı. Beyin cerrahisi, Ortopedi, Genel Cerrahi, Göz Hastalıkları ve diğer branşlar da, tecrübeli cerrahlardan oluşan çok iyi bir ekibimiz var. Bu ekibimiz sayesinde şuana kadar bu bölgede yapılamayan üst düzey ameliyatları son derece başarılı bir şekildi yapmaya başladık” dedi.


 

“Yurtdışından yoğun talep alıyoruz”
İnternet siteleri aracılığı ile yurtdışından çok sayıda hastanın kendilerine ulaştığını belirten Opr. Dr. Faik Murat Akdağ; “İnternet sitemizin iletişim bölümünden hastalar, tedavi yöntemleri hakkında sorular yöneltiyorlar. Çok yoğun bir şekilde talep alıyoruz. Elimizde geldiğince bu talepleri yanıtlamaya çalışıyoruz. Yurtdışından gelen bu talepte cerrahlarımızın tecrübeli ve tanınmış olmalarının büyük bir rolü var” dedi. Şuan sadece Irak’ta, hastaneleri için tanıtımı yaptıklarını belirten Akdağ; “Irak’ta tanıtım amaçlı broşürler dağıttık. Somali, Kazakistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Özbekistan gibi ülkeler içinde böyle bir çalışma başlatacağız. Her ülkenin kendi dilinde katalog çalışması da planlıyoruz. En büyük ideallerimizden biri de Avrupa’dan sünnet turizmi yapmak. Yıllık 2 bin kişinin sünnet ediyoruz. Şuana kadar yurtdışından 16 kişiyi sünnet ettik” ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —