GÜNCEL 20.05.2014 10:29:00 185 0

Sağlıkta evden takip dönemi

Liv Hospital ve Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri işbirliği ile diyabet ve hipertansiyon hastalığı olanlar gece gündüz 7/24 takip altında.

Sağlıkta evden takip dönemi
 Liv Hospital Tele Diyabet ve Tele Tansiyon takibi ile kronik hastaların yanı sıra, sağlıklı yaşam sürmek isteyenlerin de kan şekeri, tansiyon değerleri uzman ekip ve Liv Hospital doktorları tarafından 7/24 takip ediliyor. Hastanın her gün aldığı günlük tansiyon ve kan şekeri değeri özel bir veri aktarım cihazı ile kullanıcı tarafından anında hasta takip sistemine aktarılıyor. Takip merkezinde kullanılan özel bilgisayar yazılım programı ile Liv Hospital’da ilgili uzman hekime düzenli olarak hastanın günlük ölçümleri rapor ediliyor. Hastalık takibinde yaşanacak acil bir durumda, uzman ekipler hemen devreye girip, hastanın adresine ücretsiz ambulans gönderimi yaparak, ilgili doktora yönlendirilmesini sağlıyor.

 

Sağlıkta evden takip dönemi

Liv Tele Diyabet ve Liv Tele Tansiyon Takip Sistemi ile kronik hastalıkların seyri kontrol altında tutulurken, kullanıcıların talebiyle ölçüm değerleri yakınları tarafından da internet üzerinden takip edilebiliyor. Bu sayede hasta yakınları da, sevdiklerinin düzenli kontrol altında ve  güvende olduğunu bilmenin rahatlığını yaşıyor. Türkiye’de yaklaşık 22 milyon kronik hasta olduğunu belirten Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti “Ülkemizde ölüm nedenlerinin başında kronik hastalıklar geliyor. Nüfusun üçte birinin kronik hastalığı bulunmasına rağmen, ülkemizde kronik hastalıkların erken safhada tanısı konulamıyor, tanısı konan hastalarda da yeterli tedavi yapılamıyor. Özellikle diyabet ve yüksek tansiyon gibi kronik hastalıklar için düzenli ölçüm ve takipler hayati önem taşıyor. Liv Tele Diyabet ve Liv Tele Tansiyon Takip Sistemi ile kronik hastaları 7/24 evden takip ediyoruz. Böylece hastaların yaşayabileceği sorunların azaltılmasını hedefliyoruz. Hizmet kapsamında medikal çağrı merkezi, doktor takibi ve danışmanlığı, ihtiyaç halinde ise adrese ücretsiz ambulans gönderimi yapılıyor” diyor.

Kronik hastalar yalnız değil

Liv Tele Diyabet hizmetiyle, hastaların şeker değerlerinin düzenli kayıt altına alınarak, kontrol edilmesinin, tedaviye uyumunun artırıldığını söyleyen Liv Hospital Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Serpil Salman,“Kan şekeri ölçümünün düzenli aralıklarla doktor kontrolünde takibini yapmak, diyabet tedavisinde büyük yarar sağlıyor. Cep telefonu ve internetten haberleşmenin yaygınlaşması ile bu konuda önemli mesafe kat edildi. Liv Tele Diyabet Sistemi ile hastalar daha dinamik, düzenli ve kayıtlı bir şekilde izlenebilecek. Daha da önemlisi, yalnız yaşayan, acil durumlarda destek ihtiyacı olan diyabetlilere önemli bir avantaj sağlayacak” diyor. Liv Hospital Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tekin Akpolat, Liv Tele Tansiyon takibinin Türkiye’de 15 milyon tansiyon hastası için çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekiyor. Prof. Dr. Tekin Akpolat “Hipertansiyon tedavisinde hasta ile hekim arasında sık ve kolay iletişimin önemi büyük. Sistem sayesinde düzenli olarak yapılan tansiyon ölçümü, tedaviye uyum sağlamaya teşvik ederek, ileride oluşabilecek kalp, damar, böbrek, göz ve sinir sistemi hasarlarına bağlı felç, kalp krizi, böbrek yetmezliği ve görme kaybı gibi komplikasyonların da önlenmesi hedefleniyor” dedi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.