Tarih: 01.01.0001 00:00 409

Aşçı Kadınlara İş Eğitimi

AÇEV’in “Mutfak Atölyesi’nden İşe” projesinin ilk kursiyerleri iş görüşme tekniklerini Page Personnel uzmanlarından öğrendi.

Aşçı Kadınlara İş Eğitimi
 İstanbul’a göç yoluyla gelmiş ve çalışmak isteyen ama bir meslek edinme fırsatı bulamamış kadınlar, AÇEV’in düzenlediği özel eğitimle aşçılık sertifikası aldılar.
 
 
İşe alım danışmanlık şirketi Page Personnel, aşçılık sertifikasını alan kursiyerlere, iş bulma kapasitelerini artırmak ve işe yerleşme taleplerine destek verilmek amacıyla özel bir eğitim verdi. İşe başvuru ve iş görüşmesi tekniklerini aşçılık sertifikalı 12 kadın uygulamalı olarak öğrendiler. Eğitimde, doğru CV hazırlama ve yeteneklerine uygun işe başvuru yöntemleri anlatıldı ve  mülakat teknikleri uygulaması yapıldı. Eğitimlerini tamamlayan kadınlar, gıda sektöründe hizmet veren firmalarla iş görüşmelerine başladılar.  
 
 
Kadınların istihdamına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu projeye destek vermekten memnuniyet duyduklarını belirten Page Personnel yetkilileri, şirketlerle ilk iş görüşmelerinde özgüvenli ve profesyonel bir görüşme yapmanın yollarını öğrenmenin aşçı kadınlar açısından çok motive edici olduğunu gözlemlediklerini ifade ettiler. 
 
 
“Mutfak Atölyesi’nden İşe” projesi, AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı), Melek Erman Köni Eğitim ve Kültür Merkezi (AÇEV-MEK),Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu (TSKF) Balat Kültür Evi ve İstanbul Culinary Institute (ICI) işbirliğinde gerçekleştirilen bir sosyal sorumluluk çalışması. Proje kapsamında kente göç etmiş ve örgün eğitimin ilk kademelerinden ayrılmış ya da mezun olmuş, çalışmak isteyen ama bir meslek edinme fırsatı bulamamış, 18-45 yaş arası kadınlara aşçılık eğitimleri veriliyor. Projenin 12 kişilik ilk kursiyerleri sertifikalarını aldılar. Proje farklı gruplarla devam edecek. Page Personnel, sertfika alacak yeni gruplara da aynı eğitimi vermeyi sürdürecek.
 
 
Page Personnel Hakkında: 
Page Personnel, sürekli ve geçici ise alım alanında lider şirketlerdendir. PageGroup bünyesinde yer alır.  
 
 
Page Personnel’in Bölümleri: 
Page Personnel İdari İşler & Ofis Yönetimi Bölümü: Page Personnel Türkiye 2012’nin son çeyreğinde hizmet vermeye başladığı Yönetici ve Sekreter bölümü ile bu alanda bağımsız bir şirket olarak hizmet veren Türkiye'nin ilk ve tek danışmanlık şirketidir. Şirket, Yönetici Asistanları, Kişisel Asistan, Departman sekreteri, özel kalem gibi pozisyonlarda ihtisaslaşmış danışmanları ile eleman seçme ve yerleştirme hizmeti veriyor. İşletmelerin gitgide daha globalleştiği günümüzde, şirketlerin düzgün imajlı, iletişim becerileri kuvvetli kalifiye eleman ihtiyacı da büyüyor. Yönetici Asistanlığı algısı, çok uluslu şirketlerde görev alan yabancı yöneticilerine paralel olarak değişim gösteriyor. Yabancı yönetici ile çalışacak  yönetici asistanı için ilk şart akıcı bir İngilizce’ye sahip olması ve aynı zamanda bir iş asistanı gibi hareket edebilmesidir.
 
Page Personnel Finans Bölümü: Page Personnel Türkiye,  Finans alanında 2013 yılının ikinci çeyreğinden itibaren, orta yönetimde üst muhasebe ve finans pozisyonları için hizmet vermeye başladı. Bu alanda Muhasebe Uzmanları, İç Denetim Uzmanı, Vergi Uzmanı, Raporlama Uzmanı, Mali Analist ve Mali Kontrol pozisyonlarına yerleştirme yapılmaktadır. Çok uluslu şirketler için İngilizce bilen muhasebeciler / finans çalışanları şirketlerin çoğu için ortak bir ihtiyaçtır. Uluslararası Finansal Raporlama Standartları bilgisi, yerel vergi ve muhasebe mevzuatı konusunda iyi bir bilgi ile gerekli olduğundan beri Muhasebe ve finans profilleri için gereksinimler de artmaktadır.
 
Page Personnel Satış, Alış ve Lojistik Yönetimi: Ticari destek, tedarik ve satın alma, endüstriyel veya tüketici hizmetler için ürün tedarik ile ilişkili profesyonellerin geçici ve kalıcı işe alımı konusunda uzmandır. Hizmet yelpazesi, sipariş alımından, lojistik, ulaşım ve gümrük işlemleri dahil günlük iletişim içinde, müşterinin her aşamada görüşlerinin alındığı, çözüm odaklı interaktif profesyonel tüm faaliyetleri kapsar.  Sürekli, geçici ve ara roller dışında; Müşteri Hizmetleri,  Satış Destek, Satış Analizi, Alış ve Tedarik, İthalat / İhracat, Lojistik alanlarında eleman seçme ve yerleştirme hizmeti verir.
 
Page Personnel İK: Kariyerin başlangıcında olan ya da yeni bir iş için yeni bir fırsat arayanlara hizmet verir. Uzmanlaştığı iş alanlardan bazıları; İK yöneticileri ve yardımcı ekip elemanları, danışmanları, bordro yöneticileri, eğitim yöneticileri, danışmanları, organizasyonel geliştirme yardımcıları, iş destek elemanlarıdır.
 
 
 
PageGroup Hakkında:PageGroup, 37 yıllık deneyime sahip, dünya çapında lider işe alım danışmanlık şirketidir. Bünyesinde bulunan; Michael Page, Page Executive ve Page Personnel olmak üzere 3 markası ile dünyada 34 ülkede 153 ofisi ile hizmet vermektedir. 2012 yılına kadar Michael Page International olan bilinen şirket, 2012 yılı sonunda yenilenerek ‘PageGroup’ adını almıştır. PageGroup, uluslararası arenada en prestijli şirketlere adaylar yerleştiren, çok geniş iletişim ağına sahip, sektörün dünya çapında lider ismidir. Profesyonel işe alımda şirketin danışmanlık anlayışı, müşteri ve aday arasındaki en uygun şartları bulmak ve uluslar arası uzmanlığı ile yerel bilgiyi birleştirerek en iyi hizmeti sunmaktır. 1976 yılında kurulan PageGroup, 5000’den fazla çalışanıyla hızlı bir büyüme göstermekte ve Londra Borsası’nda işlem görmektedir. 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.