‘7’DEN 70’E HERKES OKUMALI’
Türkiye’nin gelişmesine paralel biçimde okuma kültürünün yaygınlaştırılması için yazar-okur projesi gibi okumaya yönelik projeleri hayata geçirdiklerini ve desteklediklerini ifade eden İstanbul Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, ‘Milli eğitimde İstanbul’da okumayı artırmaya yönelik ne yapabiliriz sorusuna el atmayı müfredatın parçası haline getirmek istiyoruz. Çok okuyan, çok bilir, çok yazar.7’den 70’e herkes okumalı.’ diye konuştu.
‘OKUYAN GENÇLİK GELECEĞİMİZİN TEMİNATIDIR’
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ise insanların okuyarak kendilerini geliştireceğini ifade ederek, ‘Çok okumak bilgi birikimi sağlar. Ufku açık, demokrasinin üstünlüğüne inanan, kendi kararlarını vermede edindiği bilgilerden yararlanan, araştıran, sorgulayan bir gençlik için okumak gerekir. Okuyan gençlik geleceğimizin teminatıdır ‘dedi.
‘İLÇEMİZDEKİ 200 BİN ÖĞRENCİ İÇİN BU PROJELERİ ÖNEMSİYORUZ’
‘İnanç medeniyetinin insanları olarak, ilçemizdeki 200 bin öğrencinin hayata daha iyi hazırlanması için bu projeleri çok önemsiyoruz’ diyen Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu da projede emeği geçenlere teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde gerçekleşen yarışmada dereceye girenlere ödüllerini verdi. Yarışmada birinciler laptop, ikinciler netbook üçüncüler ise tablet bilgisayarla ödüllendirildi. Törende, projede emeği geçenlere de protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Proje çerçevesinde Küçükçekmece’de 1 milyon 65 bin kitap okunarak, Mayıs ayının ikinci haftası itibarıyla 317 okur-yazar buluşması gerçekleştirildi.