Tarih: 01.01.0001 00:00 165

Fatih Konferansı

İstanbul’un fethinin 651. yılı münasebetiyle Çatalca Halk Eğitim Merkezi’nde bir konferans düzenlendi. Çatalca Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen programa Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil konuşmacı olarak katıldı.

Fatih Konferansı
 Çatalca Halk Eğitim Merkezi’ndeki İstanbul’un fethinin 651. yılı programı saat 10:00’da başladı. Program, Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Osmanlı İmparatarluğu döneminden bilgiler vererek, İstanbul’un fethini, fethin gerekçelerini ve fetih sonrası Osmanlı’nın İstanbul’a kazandırdıklarını anlattı.

 

Programın sonunda ise ilçe genelinde yapılan kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından verildi. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil’e de plaketi Kaymakam Dr. Nevzat Taşdan tarafından verildi. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.