SİLİVRİ 5.06.2014 13:55:00 175 0

Kardeş Şehirden Ziyaret

Silivri Belediyesi’nin kardeş şehri Stari Grad’dan bir grup heyet Silivri’yi ziyarete geldi. Işıklar’ı makamında ziyaret eden heyet, akşam yemeğinde ilçe protokol üyeleriyle bir araya geldi.

Kardeş Şehirden Ziyaret
 2010 yılında dostluk köprüleri kurulan Silivri Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden Bosna Hersek Cumhuriyeti Saraybosna Stari Grad Belediyesi, bir grup heyetle Silivri’yi ziyarete geldi. Başkan Işıklar’ı makamında ziyaret eden heyet, Silivri Belediyesi ev sahipliğinde verilen akşam yemeğinde ilçe protokol üyeleriyle bir araya geldi. Işıklar’ın ev sahibi olduğu yemeğe Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, Silivri Belediyesi 2009- 2014 Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Belediyesi yeni dönem Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları katıldı. Stari Grad Belediye Başkan Yardımcısı Amina Deljkoviç, Danışman Senida Foço-Şabiç, Okul Müdürleri Salko Huskiç, Jasminka Karasalihoviç, Mirsad Lelo, Aida Omersoftiç ve Kerim Fezagiç’in yer aldığı yemekte iki ülkeye ait görüntüler video sunumu ile paylaşıldı.

 

IŞIKLAR; 'SARAY BOSNA’NIN BİZDE AYRI BİR YERİ VAR”

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar gerçekleştirdiği konuşmasında şunları söyledi; '2010 yılında gittiğimiz Saray Bosna’da kardeş şehir olma konusunda niyetimiz vardı. Bosna’da yaşanmış olan dramın izleri vardı. Osmanlı kültürünü düzenli bir şekilde koruyan başka bir coğrafya zor bulunur. Boşnaklar bir soykırıma tabi edildiler o anlamda bizim kardeş olmamızın farklı bir önemi ve anlamı var. Gittiğimizde ne kadar çok ortak yanımız olduğunu gördük. Saray Bosna’nın gerçekten bizde ayrı bir yanı var, İbrahim kardeşim orada çok iyi şeyler yapmış, yapmaya devam ediyor. Bize söylediği bir sözü hiç unutmuyorum. ‘Siz orada bizim kapımızsınız, size bir şey olursa biz yok oluruz. Sizin orada ayakta olmanız, güçlü olmanız bizim burada güvencemiz’ dediğinde çok etkilenmiştim. Aramızda olduğunuz için çok mutluyum. Tekrar hoş geldiniz.”

 

BERKOVİÇ TEŞEKKÜR ETTİ

Starigrad Belediye Başkan Yardımcısı Amina Berkoviç, Silivri Belediyesi’nin kendilerini çok iyi şekilde ağırladığını söyleyerek Silivri’de bulunmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi. Berkoviç, Saray Bosna Belediye Başkanı İbrahim Hacıbayriç’in de ziyarette yer almayı planladığını ancak son anda çıkan işleri nedeniyle programının değiştiğini ifade etti.

 

KESER; 'BU TEMASLAR DİALOGLARI GELİŞTİRİR”

Yemekte konuşma yapan Silivri Kaymakamı Salih Keser, kardeş şehir misafirlerine hoş geldiniz diyerek; 'Kısa süre önce Sayın Başkanımızla Bosna’ya yaptığımız ziyarette bizlere gerçekten ev sahipliğinin en güzel örneklerini sundular. Bu gibi temaslar uluslarımızın karşılıklı ilişkilerinin pekiştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. Bosna ya gittiğimizde kendimizi sanki ülkemizde gibi hissettik. Silivri’mize hoş geldiniz” şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.