Tarih: 01.01.0001 00:00 110

5 Yıldızlı Hizmet

Esenlerliler, Çanakkale’de destansı bir mücadele veren kahraman dedelerini ziyaret ediyorlar. 1915 ruhunu Çanakkale’de yaşayan vatandaşlar, 5 yıldızlı hizmet aldıklarını söylüyorlar.

5 Yıldızlı Hizmet
 Esenlerliler, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce organize edilen gezilerle, Çanakkale’de tarihin akışını değiştiren kahramanları ziyaret ediyor. Geziye katılanlar, eşsiz kahramanlık destanlarının yaşandığı şehitlik bölgesinde duygu ve gurur dolu anlar yaşıyorlar. Esenler Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Esenler sakinlerini tarihe yolculuğa çıkardı. 

SELAMIMIZI GÖTÜRÜN

Belediye’nin tahsis ettiği otobüslerdeki yerlerini alan vatandaşlar, heyecanlı ve mutlu olduklarını söylediler. Çanakkale yolcularıyla gezi öncesi bir araya gelen Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, “Kahramanlarımızı bu şanlı mücadeleyi verdikleri topraklarda anacaksınız, dualar edeceksiniz. Onlara bizim de selamımızı götürün” dedi.

5 YILDIZLI DİNLENME TESİSİ

Esenler Belediyesi Kemer Spor Kompleksi bahçesinden Çanakkale’ye hareket eden vatandaşlar, yaklaşık 6 saatlik yolculuğun ardından sabahın erken saatlerinde, Esenler Belediyesi’nin Gelibolu’daki dinlenme tesisine ulaştı. İçerisinde restauranttan çay bahçesine, kafeteryasından mescidine, tuvalet ve lavobalara kadar her şeyin yer aldığı tesiste, sabah kahvaltısı yapan vatandaşlar, kahvaltının ardından rehberler eşliğinde Çanakkale Şehitliği’ne götürüldü.

DUYGULAR KARIŞTI

Mana ile imanın bir arada yaşandığı topraklarda duygusal anlar yaşayan vatandaşlar, vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerin kabirlerini ziyaret ettiler. Atalarının hangi ruhla Çanakkale’yi geçilmez yaptıklarını rehberlerden dinleyen vatandaşlar, sevinç, hüzün, gurur  ve öfke gibi çok farklı duyguları bir anda yaşadılar. Şehitlerin kabirlerinde dualar edip duyguları doruk noktasına ulaşan ziyaretçiler, bir borcu yerine getirmiş olmaktan da memnun olduklarını ifade ettiler.

GURUR ABİDESİ ŞEHİTLİKLER

Vatandaşlar önce dünyanın en güçlü çelik yığınlarına karşı savaş ayetleriyle, Allah’ın yüce yardımı ve askerlerin kahramanca direnişiyle Çanakkale’yi destana dönüştüren 57’inc i Alay Şehitliği’ni ziyaret ettiler. Çanakkale Destanı’nın yazıldığı Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57. Alay, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Çataldere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Kocadere Hastane Şehitliği, Fevzi Çakmak Anıtı, Şahindere Şehitliği,  Büyük Anafarta Şehitliği, Şahindere Şehitliği, Akbaş Şehitliği, Havuzlar Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Salim Mutlu Müzesi, Seyid Onbaşı Heykeli ve Tabyalar, Anzak Koyu, Ertuğrul Koyu, Bayraklı Baba, Mevlevihane, Eceabat, Kilitbahir Kalesi gibi tarihin dönüm noktasına şahitlik eden mekânları ziyaret eden vatandaşlar, öğle yemeği için yine Gelibolu’daki Esenler Belediyesi’nin dinlenme tesislerinde mola verdiler. Gurur abidesi her bir şehitlik ve anıtların gezilmesinden ve hep birlikte yenilen öğle yemeklerinin ardından Esenlerli ziyaretçiler,  İstanbul’a dönüş için yola koyuldular ve keyifli geçen yolculuk sonrasında Esenler’e ulaştılar.

ANKETTEN TEŞEKKÜR YAĞDI

Esenler Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Çanakkale gezileriyle ilgili kendilerine dağıtılan anketleri de cevaplayan vatandaşlar, anketin sonuna yazdıkları yorumlarla da bu geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Çanakkale’ye daha önce hiç gitmemiş olanlardan, bir grupla ilk defa gidenlere kadar çok sayıda görüşün aktarıldığı anket kâğıtlarından, Esenler Belediyesi’ne tebrik ve teşekkür yağdı.

VIP HİZMET ALDIK

1915 ruhunu Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde Çanakkale’de yaşamaktan gurur duyduklarını belirten ziyaretçiler, “Bu, gurur duyulacak bir gelenek. Torunları olarak kahramanlarımızı, dedelerimizi ve onların şanlı mücadelesini bu topraklarda andık. Esenler Belediyesi de bize VIP hizmet sundu burada. Allah emeği geçenlerden razı olsun” diye konuştular.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.