Tarih: 01.01.0001 00:00 170

Boğazda Eylem

Türk Boğazları ve Karadeniz’den tankerlerle yapılan tehlikeli madde taşımacılığının oluşturabileceği felaketlere dikkat çekmek amacıyla, İstanbul Boğazı’ndan toplanan yüzlerce tekne “Felaketten önce güvenlik” mesajı verdi.

Boğazda Eylem
 “Türk Boğazlar Günü” etkinliği çerçevesinde bir araya gelen yüzlerce çevreci, boğazlardaki ve denizlerimizde yaşanabilecek çevre felaketlerine dikkat çekti.

Teknelerle Boğaz’a açılan çevreciler, tehdit oluşturabilecek tankerlerin geçişi için önlem alınması yönünde çağrı yaptı. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’de eyleme katılarak çevrecilere destek verdi.

“Çevreyle savaşmayalım”

Her yıl düzenlenen etkinliğe tam destek verdiğini belirten Başkan Akgün, Boğazlar petrol boru hattı değildir” dedi.

 Akgün, “Boğaz’dan geçiş yapan tankerler nedeniyle, denize petrol, kimyasallar ve atıklar karışıyor. Bu durum her gecen gün felaket derecesinde artış gösteriyor” uyarısı yaptı.

Türk Boğazlarının, uluslararası gemi trafiğine açık dünyanın en yoğun ve kaza ihtimali en yüksek doğal suyolu olduğuna dikkat çeken Başkan Akgün, “Marmara Belediyeler Birliği Başkanlığı döneminde başlattığımız, uluslararası eylem günü çerçevesinde yer alan bu etkinliğe katılımın her yıl daha da artması bizleri mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

“Tüm dünya için risk”

Çevrecilerin ve çevreye sahip çıkan kesimlerin Boğazlara ve denizlerimize sahip çıkmasının sevindirici olduğunu vurgulayan Akgün; “Duyarlı İstanbul halkının öncülüğü ile organize edilen bu eyleme uluslararası çevre derneklerinin desteği de önemlidir. Çevre riski tüm dünyayı tehdit etmektedir. Bu açıdan yapılan eylem sadece ülkemiz için değil tüm dünya için de anlamlıdır.”

 

“Amacımıza ulaşıyoruz”

Eyleme önderlik yapan Büyükçekmece Doğa Emanetçileri Çevre ve Eğitim Derneği’nin Başkanı Utku Kızıltan da, konuyla ilişkin açıklamasında; “1994 yılında kuruculuğunu yaptığım Kadıköy’deki “Doğa İle Barış  Derneği” ile ortaklaşa yapıyoruz. Bu yıl 20’incisini düzenlediğimiz eyleme katılımın her yıl bir öncekinden çok daha fazla olması amacımıza ulaştığımızı göstermektedir. Bu eylemlerimiz sayesinde öncelikle radar sistemi kuruldu. Kılavuz kaptan alma zorunluluğu getirildi. Belli yaştan büyük tankerlerin geçişi yasaklandı. Bakü-Ceyhan boru hattının yapılmasına öncülük ettik” ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılan teknelerde bulunan çevre gönüllülerinin, 'Türk Boğazları dostluk ve barış yolu olmalı', 'İstanbul’u seviyorum', 'El ele verelim çevreyi koruyalım', 'Türk Boğazları petrol boru hattı değildir', 'Felaketten önce güvenlik için el ele' yazılı afişlerle verdikleri mesajlar dikkat çekti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.