Tarih: 09.06.2014 14:36

Bilgi Evleri Çanakkale'de

Facebook Twitter Linked-in

 Küçükçekmece Belediyesi’nin düzenlediği  ‘Mehmedime Selam’ Çanakkale gezilerine katılan Bilgi Evleri öğrencileri heyecan ve hüznü bir arada yaşadı. Gezi ; 8 Bilgi Evi’nden toplamda 320 öğrenci ve velilerinin katılımıyla gerçekleşti.

ŞANLI ÇANAKKALE TARİHİNİ YAKINDAN TANIDILAR

 Sabah kahvaltısıyla başlayan gezi programı, rehber eşliğinde anlatımlarla devam etti. Kilitbahir Kalesi, Conkbayırı, Şahindere Sargı Yeri Şehitliği, Şehitler Anıtı, 57. Alay Şehitliği gibi tarihi anlam ve öneme sahip birçok yeri gezen üyeler, bir yandan da birçok tarihi bilgiyi edinme fırsatı buldu. 

Gezi çerçevesinde öğrenciler; Savaş Malzemeleri Müzesi ve Namazgah Tabyaları, 18 Mart 1915 günü şehit olan Seyid Onbaşı ve silah arkadaşlarının bulunduğu Rumeli Mecidiye Şehitliği, Seyid Onbaşı’nın 276 kg mermiyi kaldırdığı tabya,top ve o boyuttaki mermilerden örneklerle Mecidiye Tabyası’nı görme imkanına sahip olurken, , 18 Mart Deniz Zaferi’nin, Seyid Onbaşı ile silah arkadaşlarının, Topçu Bataryası’nın komutanı Yüzbaşı Mehmet Hilmi Bey'in ve silah arkadaşlarının hatıratlarından anlatımları da dinlediler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —