GÜNCEL 14.06.2014 11:48:00 163 0

Basın danışmanları YTÜ’de buluştu

Basın Danışmanları Platformu, haziran ayı toplantısını Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Belediye, eğitim ve medya ilişkilerinin konuşulduğu toplantıya Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek, Sarıyer Bele

Basın danışmanları YTÜ’de buluştu
 Marmara Belediyeler Birliği’nin öncülüğünde kurulan “Basın Danışmanları Platformu”nun haziran ayı toplantısı Yıldız Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti. İstanbul’da görev yapan basın danışmanları platformun toplantısına; Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek,  Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Gazeteci Yazar Abbas Güçlü katıldı.

TÜRKİYE ÜZERİNDEN ÇİRKİN HESAPLAR YAPILIYOR

Belediye,  eğitim ve medya ilişkilerinin konuşulduğu toplantıda YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, basın danışmanlarına, dünyanın gözbebeği konumunda olan Türkiye üzerinde herkesin bir hesabı olduğunu ve kirli oyunlar oynandığını belirterek şunları söyledi;  “Türkiye üzerinde oynanan bu oyunlar, bugün ilk kez karşılaştığımız oyunlar değil.  Bizim öğrencilik yıllarımızdan beri süregelen olaylarda, sokak çatışmalarında, darbelerle, idamlarla 5 bin üniversite çağında gencimizi kaybettik.  Bu gençler içinde belki de bugünün siyasetine ve yönetimine yön verecek çok önemli isimler de vardı. Biz o dönemde çok büyük bir potansiyel yitirdik. Türkiye’yi yeniden bu kaosa çekmek isteyenler var, çok dikkatli olmamız lazım. Bu sorunları kendi içimizde çözmemiz lazım.  

GENÇLERLE OMUZ OMUZA İLERLİYORUZ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise basın danışmanının başkan açısından önemine ve Basın Danışmanları Platformu’nun fonksiyonuna değindiği konuşmasında bu toplantıya davet edilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.
Ülkemizin önemli ve köklü eğitim kurumlarından olan YTÜ’nin, özellikle son zamanlardaki yükseliş çizgisinden övgüyle bahseden Genç, Rektör İsmail Yüksek’e başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür etti. Sarıyer’de çok sayıdaki gerek vakıf, gerekse devlet üniversitelerinin Sarıyer’e ayrı bir anlam kazandırdığını ifade eden Şükrü Genç, “Sarıyer bu sayede adeta eğitimin beşiği haline gelmiştir. Gerek öğrenci yurtlarımızla, gerek özellikle ilkokul ve lise öğrencilerine verdiğimiz burslarla, okullara verdiğimiz fiziki destekle eğitime katkıda bulunma gayreti içindeyiz. Özellikle Sarıyer sınırları dahilinde bulunan üniversitelerden gençler, çok güzel sosyal sorumluluk projeleriyle geliyorlar. Birlikte önemli projelere imza atıyoruz, gençlerimizle her alanda omuz omuza ilerliyoruz” dedi.

 

 

EĞİTİME YATIRIM YAPAN KAZANIR

Gazeteci-Yazar, Televizyon Programı yapımcısı Abbas Güçlü de; toplantıda  belediye, eğitim ve medya etkileşimlerini değerlendirdi. Konuşmasında, belediyelerin eğitime daha fazla destek vermesini ve basın danışmanlarının, eğitim haberlerine yer vermeyen medya kurumlarını sorgulamalarını isteyen Güçlü, eğitim kurumlarının fiziki destek sorumluluklarının belediyelere devredilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Türkiye’deki eğitim ve gençliğin sorunlarına değinen Güçlü, “Eğitime yatırım yapan kazanır” dediği konuşmasında şunları söyledi:
“Türkiye’nin sorunu da, bu sorunun çözümü de belli. Bir; vatandaş iş istiyor, işsizliği gidereceksiniz ki bu da eğitimle doğru orantılı. İki; vatandaşın temel ihtiyacı olan eğitim ihtiyacını sorunsuz karşılayacak ve en iyi eğitimi vereceksiniz. Üç; güvenlik ki bu da eğitimle bağlantılı. İşte Türkiye’de bu sorunları çözen, yani işin temelinde yatan eğitim konusunda yatırım yapan kazanır.” Güçlü ayrıca, Basın Danışmanları Platformunun adını duymasına rağmen, bu kadar örgütlü ve düzeyli bir çalışma ortamı olduğunu bilmediğini belirterek, bu durumun mesleki örgütlenmeler adına memnuniyet verici olduğunu söylerken, Platform Başkanı Abdullah Arıdoru ve Marmara Belediyeler Birliği’nin Basın Danışmanı Fatih Sanlav eğitimci yazar Abbas Güçlü’ye ile Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e katılımlarından dolayı ve toplantıya ev sahipliği yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek’e teşekkür etti.

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek’in, Şükrü Genç ve Abbas Güçlü’ye günün anısına verdiği plaketin ardından, üniversitenin tarihi ve kültürel alanlarında kısa bir gezi yapıldı. Basın danışmanları ve konuklar, Yıldız Sarayı’nın bir bölümü olup da YTÜ’ye tahsis edilen mekanlardan Hünkar Köşkü, Şehzade Konakları ve Çukur Saray’ı gezdiler.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.