ESENLER 16.06.2014 10:50:00 235 0

Esenler Mantı'ya Doydu

Esenler Belediyesi ile Tüm Kayserililer Derneği (TÜMKAYDER) işbirliğinde düzenlenen 3. Mantı Festivali’nde yaklaşık 20 bin kişiye mantı ziyafeti çekildi. Mantı ikramının ardından düzenlenen konserde Fatih Kısaparmak Esenler halkına un

Esenler Mantı
 Esenler Belediyesi büyük bir organizasyona daha ev sahipliği yaptı. Tüm Kayserililer Derneği ve Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen '3. Mantı Festivali'nde vatandaşlar adeta mantıya doydu. Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel, Yusuf Halaçoğlu, İstanbul milletvekili Harun Karaca, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Kayseri Erciyes Spor Kulübü Başkanı Ziya Eren, Teknik Direktör Hikmet Karaman, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, başta olmak üzere festivale siyaset ve spor dünyasından çok sayıda ünlü katıldı.

PROTOKOL MANTI DAĞITTI

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan hazırlanan mantıları festival alanını dolduran vatandaşlara kendi elleriyle tabaklara koyup dağıttılar. Dağıtılan mantılara büyük ilgi gösteren vatandaşlar düzenlenen bu organizasyonla mantı dolu bir gün yaşadılar.

GÖKSU: ANADOLUNUN TINISI BURADA

Mantı dağıtımının ardından protokol konuşmalarına geçildi. TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan’ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Göksu, Dörtyol Meydanı’nın bu tür büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğini söyledi. Kayserili vatandaşlarla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Göksu, “Burada çocuklarımıza anlatacağımız çok şey var. Kayserimizin mantısı, halkı, türküleri ve ezgileri hepsi bu alanda. Burada bugün Anadolu’nun tınısını yaşıyoruz. Bu güzel organizasyonda hem mantıya doyarak hem de birlik ve beraberlik içerisinde olarak unutulmayacak bir an yaşıyoruz. Bizleri yalnız bırakmayan tüm Esenler halkına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

KÜLTÜRÜMÜZÜ ESENLER’DE YAŞATIYORUZ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri kültürünün İstanbul Esenler’de yaşatılması için düzenlenen festivale büyük övgü yağdırdı. Özhaseki, “Hepimiz vatanımızı doğduğumuz toprakları çok severiz. Bizler de  hem Türkiye hem de Kayseri aşığıyız. Şükürler olsun övünülecek çok şeyimiz var. Bugün mantımızla ve kültürümüzle buradayız. Bu özel gün hepimize mutluluk getirsin” şeklinde konuştu.

KAYSERİ’YE DAVET ETTİ

Organizasyona Kayseri Valisi Orhan Düzgün de katılımlarıyla katkıda bulundu. Düzgün 3. Mantı Festivali’ni düzenleyen Esenler Belediyesi ve TÜMKAYDER üyelerini teşekkür etti. Düzgün, bu organizasyonun Ramazan Bayramı’ndan sonra Kayseri’de yapılacağını hatırlatarak İstanbul’daki hemşerilerini Kayseri’ye davet etti.

Festivalde milletvekilleri Yaşar Karayel, Yusuf Halaçoğlu, Harun Karaca, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Selman Esmerer de birer konuşma yaptı.

BAŞKAN GÖKSU’DAN TABLO HEDİYESİ

Festivalin sonunda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, TÜMKAYDER Başkanı Fatih Doğan, AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca, AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na Esenler Sanat Evi öğrencilerince hazırlanan tabloları hediye etti. Başkan Göksu’ya da Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren tarafından da Kayseri Erciyes Spor’un 38 numaralı formasını hediye etti.

YILIN BABASINA PLAKET

Törende, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, yılın babası seçilen 82 yaşındaki Rasim Ünal’a bir plâket takdim etti. Mantı Festivali Türk Halk Müziği sanatçısı Fatih Kısaparmak’ın konseriyle devam etti. Kısaparmak söylediği türküleriyle Dörtyol Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa müzik ziyafeti verdi. Babalar Günü münasebetiyle Kısaparmak’ın söyledi “Bu benim babam” isimli türküsüne meydanı dolduranlar da hep birlikte eşlik etti. Programda yöresel oyunlar da sergilediler. 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.