Tarih: 16.06.2014 16:28

2013-2014 eğitim yılı uğurlandı

Facebook Twitter Linked-in

 Okul bahçesinde organize edilen, eğitim yılının kapanış töreninin yapıldığı Haldun Taner ilkokulu öğrencilerinin heyecanları gözlerinden okunurken, programa katılım gösteren velilerin yoğunluğu gözlerden kaçmadı. Beylikdüzü  Kaymakamı Mesut Demirkol, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımları ile yapıldı.

 

“Model öğrenciler yetiştirmek istiyoruz”

Okul müdürü Reşat Çetin,  Çocukların aldıkları eğitimin hakkını verdiklerini ifade ederken, “Milli eğitimin temel amaçları doğrultusunda eğitimi okul öncesinden başlatarak güvenli ve eğlenceli bir ortamda, nitelikli bir eğitimle başarıyı yaşam biçimine dönüştüren, değişim ve gelişime açık, ruhen ve bedenen sağlıklı, çağdaşlarıyla yarışabilecek bilgi ve beceriyle donatılmış temel insan hak ve özgürlüklerini benimsemiş, yaşamında onurlu, görevinde sorumlu, çevresiyle uyumlu her zaman bir adım önce ve bir adım önde, model öğrenciler yetiştirmek istiyoruz” Diyerek yaptığı selamlama konuşmasında katılımcılara ve başarıyla eğitim yılının sonuna gelen öğrencilere teşekkür etti.

 

“Aşırı ödüllendirmelerden sakının”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı, “ İnsana saygılı ve kendine güvenen çocuklarımızın yetiştirildiği eğitim yuvalarımızdan birinde 2013-2014 yılının eğitim ayağını kapatıyoruz. Hayatta zaman zaman başarısızlıklara uğramış olsak ta yenilmemeyi aldığınız eğitim ile kendinizi yoğurarak öğreneceksiniz. Velilerimize karne konusunda şunları söylemek isterim; Karneler öğrencilerimizi nasıl birey olduklarını göstermez, onların başarısızlıklarını kınayıp başarılarını aşırı ödüle tabii tuttuğunuz an, karşılık beklemeyi öğretirsiniz. Yazı dolu dolu geçirmelerini sağlayın, sanal alemde kaybolmalarına müsaade etmeyin. Sevgi içinde günler geçirmelerini sağlayın, Aile büyüklerini ziyaret etmesini, paylaşmayı, okumayı, saygılı olmayı, çalışkanlığı öğrenmelerini sağlayın” diyerek yaz sezonu için velilere önerilerde bulundu.

 

“Tatil ve eğitim bir arada”

Beylikdüzü belediye başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı kapanış töreninde, eğitimin önceliklerine ve Beylikdüzü Belediyesi olarak eğitimde ne gibi projeler üreteceklerine değindi. İmamoğlu, “Eğitim bizi her zaman önceliğimiz olacak. Eğitimin öğretimin olmadığı bir geleceğin her anından şüphe duymamız gerek. Öğrencilerimiz az tatiline adım atarken, tatilde eğitimden uzak kalmaları için çeşitli etkinlik ve projeler hazırlayacağız” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —