Tarih: 01.01.0001 00:00 320

Akgün Bosna'da

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan sel felaketinin ardından, Marmara Belediyeler Birliği heyeti ile birlikte Bosna Hersek’e giden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ikinci kez bölgede.

Akgün Bosna
Bosna Hersek’te yaşanan sel felaketi sonrası yapılan yardımlara öncülük eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, felaketin yaşandığı bölgelerde incelemelerde bulunarak, Bosna Hersek devlet yetkilileri ile birlikte dağıtılacak yardımların organizasyonunda da yer alacak.


“Duyarsız Kalamayız”

Bosna Hersek’e hareketi öncesinde açıklama yapan Başkan Akgün; bölgede sıkıntının halen devam ettiğine dikkat çekerek; “Geçtiğimiz hafta 5 TIR’lık filodan oluşan ve oradan istenilen malzemelerin yer aldığı yaklaşık 100 tonluk yardım bölgeye gönderildi. Selden zarar gören insanlarımızın son durumlarını görmek, ihtiyaç duydukları yardımları tespit etmek ve ulaştırılan yardımların dağıtımını organize etmen için gidiyoruz. Beylikdüzü, Beşiktaş, Çatalca, Kadıköy ve Ataşehir belediye başkanı arkadaşlarımla birlikte bizzat Bosna Hersek’e giderek yardımların dağıtımına eşlik edeceğiz. Dünyanın neresinde olursa olsun, felakete uğrayan ülkelerin her zaman yanında olacağız” şeklinde konuştu. Marmara Belediyeler Birliği’nin Encümen üyesi de olan Başkan Akgün, Bosna Hersek’e yapılan yardımların ihtiyaç oldukça süreceğini de sözlerine ekledi.


Büyükelçi Teşekkür Etti

Geçtiğimiz hafta için de bölgeden gelen ihtiyaçlar dikkate alınarak 5 TIR yardım daha gönderildi. CHP’li Büyükçekmece, Kadıköy, Ataşehir, Çatalca, Beşiktaş ve Beylikdüz belediyelerince toplanan yardımlar bölgeye ulaştırılarak, Sanski Most Belediyesi’ne teslim edildi. Ayrıca geçtiğimiz hafta başında da Büyükçekmece’ye gelen Bosna Hersek Büyükelçi’si Damir Dzanko, Başkan Hasan Akgün’ü makamında ziyaret ederek, Bosna Hersek’e yapılan yardımlardan ötürü ülkesi adına teşekkür etmişti.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.