BAĞCILAR 18.06.2014 09:27:00 168 0

İzciler Organik Besleniyor

Bağcılar Belediyesi İzci Kampı’na katılan izciler bir yandan fiziksel ve zihinsel becerilerini geliştirici etkinliklerde bulunurlarken aynı zamanda çiftlik ortamında organik ürünlerle beslenebilme bilgilerini de geliştiriyorlar. İneklerin,

İzciler Organik Besleniyor
Geçmiş yıllarda Düzce Güzeldere’de kamplarını gerçekleştiren Bağcılarlı izciler bu yıl sık ormanlıklarla kaplı tepelerin arasındaki yeşil arazilerin bulunduğu Riva’da faaliyetlerini sürdürüyorlar.  Riva Deresi’nin yanındaki izci kampında eğitici faaliyetlere katılan izciler, şehir hayatından uzak ve doğal ortamda organik beslenebilme yeteneklerini geliştiriyorlar. Şehir hayatının alışkanlıklarıyla büyüyen gençler, katıldıkları izci kamplarında doğal şartlarda yaşama kabiliyetlerini geliştiriyorlar. Bağcılar Belediyesi Riva İzci Kampı deyim yerindeyse tam anlamıyla bu amaca hizmet ediyor. Kampta ata sporlarını öğrenen izciler aynı zamanda günümüzün en önemli konularından olan organik beslenme yöntemlerini de öğreniyorlar.

Bağcılar Belediyesi İzci Meclisi Başkanı Kemal Hürcan’ın liderliğinde faaliyetlerini sürdüren izciler, hayatlarında ilk kez ata binerek cesaret kazanıyorlar. At sırtından inen izciler, burada komandolar gibi havada metrelerce mesafeyi iple kat ediyorlar. Ata sporu olan atıcılığı da öğrenen izciler, yay germeyi ve oku hedefine isabet ettirmeyi öğreniyorlar. Tırmanma duvarında fiziksel güç kazanan izciler, tahta bacak etkinliğinde bulunuyorlar. Turnbail ile kollarını hareket ettirme yeteneğini geliştiren izciler, ormanda yürüyüş etkinliğinde bulunuyorlar. Kaybolmaları halinde neler yapmaları gerektiğini öğrenen izciler, zehirli ve zehirsiz mantar ve diğer bitki çeşitlerini de tanıyorlar. Kamp yerinin yanındaki Riva Gölü’nde ikişerli olarak kanoya binen izciler suda bir yerden bir yere ulaşabilme yeteneklerini de geliştiriyorlar.

KABİLİYETLERİNİ GELİŞTİRİYORLAR

İzci Kampı’nda tek başlarına yaşama kabiliyetlerini geliştiren izciler aynı zamanda takım halinde hareket edebilme duygusunu da geliştiriyorlar. Bu kapsamda öğrenciler organik beslenme yöntemlerini de öğreniyorlar. Bitki yetiştirmeyi öğrenen izciler, besi hayvanlarından elde ettikleri süt ve yumurtalarla beslenme yöntemlerini de öğreniyorlar. Süt sağmayı öğrenen izciler, besi hayvanlarına nasıl bakılması ve yanlarında nasıl davranılması gerektiğini de sertifikalı uzmanlar eşliğinde öğreniyorlar.

DAYANIŞMA DUYGUSU OLGUNLAŞIYOR
İzci kampını amacına uygun olarak değerlendiren izciler, doğal ortamda beslenebilme, korunma ve güven içerisinde yaşayabilmenin yollarını öğreniyorlar. Doğal afetlerde veya başka zor şartlarda nasıl davranılması gerektiğinin de anlatıldığı izciler, kardeşlik ve dayanışma duygusu ile davranabilme yeteneğini de geliştiriyorlar. İzcilerin altı metrekarelik bir alanda ahşap platforma kurulan yağmur suyu geçirmeyen brandada kalıyorlar. Öğrenciler, kamptaki boş vakitlerinde de izciliğin anlatıldığı kitapları okuyarak bilgi dağarcıklarını geliştiriyorlar. Kampta ayrıca ipleri 250 yöntemle bağlayan usta Cengiz Yılmaz da izcilerin mutlaka bilmesi gereken camadan ve sancak düğümünü öğretiyor. İzci kamplarını ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan 5 grup halinde düzenlediklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu yıl farklı bir ortamda kamp kurduklarını belirtti. İzcilerin ata sporlarını da yapabildiklerine dikkat çeken Çağırıcı, şunları söyledi: “İzcilerimiz ata biniyor, ok atıyor ve en zorlu ipte hareket edebilme yeteneğini geliştiriyor. Günümüzün en önemli sorunlarından olan organik beslenememe konusunda da eğitim veriyoruz. İzcilerimiz çiftlik ortamında organik beslenme yöntemlerini öğreniyor ve bilgi sahibi oluyorlar. Küçükbaş ve büyükbaş besi hayvanlarıyla birlikte vakit geçiriyorlar. Böylece onlara hem hayvan sevgisini aşılıyoruz hem de onların ürünlerinden nasıl faydalanabileceklerinin yollarını öğretiyoruz. İzcilerimiz, ormanlık alanda yürüyüş yaparak ve gölde kanoyla gezerek nasıl davranılması gerektiğini öğreniyorlar. Birçok ilimizden ve başka ülkelerden gelen misafir izcilerimizi de kampımızda ağırlıyoruz. Bağcılarlı izcilerimiz onlarla tanışıyor ve kaynaşıyor. 1400 izciyi ağırlayacağımız kampımızın amacına uygun olması için gerekli her şartı yerine getirmeye çalışıyoruz.” 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Erdoğan: Kredi notu artırılan tek ülke olduk

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.