ESENLER 19.06.2014 16:59:00 141 0

Başbakan Kaleme Aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehir ve Düşünce’nin yeni sayısında ‘Şehir ve İnsan’ başlıklı bir makale kaleme aldı. Erdoğan, makalesinde “Şehir neyse, insan da odur; insan neyse, şehir de aynen odur. Her ikisi de, insan da, şehi

Başbakan Kaleme Aldı
 Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi tarafından yayınlanan Türkiye’nin ilk Şehir ve Düşünce Dergisi, dördüncü sayısıyla okuyucuyla buluştu. Şehre dair kalıcı düşünceler ve çözümler üretmek ve kent meselelerine yaklaşırken geleneğin birikimi ile gelecek arasında sağlam bir bağ kurmak amacıyla hayata geçirilen Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nin aynı adla hayata geçirdiği Şehir ve Düşünce Dergisi’nin dördüncü sayısında “Şehir Sosyolojisi” konusu ele alınıyor.

BAŞBAKAN KALEME ALDI

Türkiye’nin ilk ve tek Şehir Düşünce Merkezi’nin çalışmalarını yakından takip eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şehir ve Düşünce’nin bu sayısında ‘Şehir ve İnsan’ başlıklı bir makale kaleme aldı. Şubat ayında Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nin Şehir Yazar ve Akademisyenleri Çalıştayı’nın ikincisine katılan ve burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bu kez de Esenler için özel olarak bir makale kaleme aldı. ‘Şehir ve İnsan’ başlıklı makalesinde şehre yüklediği misyondan ve medeniyet algısından bahseden Erdoğan, tarihten bu güne bizlere muhteşem eserler bırakan ustalardan da söz etti.

ŞEHİR NEYSE, İNSAN DA ODUR

Makalesinde “Şehir neyse, insan da odur; insan neyse, şehir de aynen odur. Her ikisi de, insan da, şehir de, topraktan gelmişlerdir” ifadelerine yer veren Erdoğan, sözlerini “İnsandan ruhu aldığınızda geriye nasıl bir et yığını kalırsa, şehirden de ruhu aldığınızda, geriye sadece bir toprak ve taş yığını kalır” şeklinde sürdürdü.

ESAS OLAN RUHTUR

“Camiler yıkılır, köprüler havaya uçurulur, kitaplar, kütüphaneler kül edilir. Ama esas olan ruhtur” diyen Erdoğan, yazısının devamında “Bir toplum, bir millet, bir medeniyet, asıl, ruhunu kaybettiği zaman her şeyini kaybetmiştir. Bunu bildikleri için, bizim millet ve medeniyet olarak ruhumuzu esir almak, ruhumuzun gıdalarını, ruh kökümüzü oluşturan kaynaklarımızı kurutmak istediler. Peki başarılı oldular mı? Evet, bir dönem, maalesef, kısmen de olsa başarılı oldular ama Allah’a hamdolsun, o ruhu silemediler, o ışığı söndüremediler, milletin ruhundaki nuru tam olarak zulmete, yani karanlığa çeviremediler” ifadelerine yer verdi.

SOSYAL BİR ORGANİZASYON

Başbakan Erdoğan’ın toplam 6 sayfalık makalesinin yer aldığı yeni sayıda şehir sosyolojisine dair çok sayıda makale ve uzman görüşü yer alıyor. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, dördüncü sayının önsözünde şehrin sosyolojik yapısına değinerek, “Aslında şehir fizikî mekândan daha ziyade sosyal bir organizasyondur. Çünkü şehri meydana getiren öncelikle toplumsal bir iradenin varlığıdır” ifadelerine yer veriyor.

ŞEHİR SOSYOLOJİSİ ÜZERİNE…

Genel Yayın Yönetmenliği’ni Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı’nın yaptığı derginin dördüncü sayısında Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinin; “Şehir Sosyolojisi Üzerine Görüşler”, “Kentsel Planlama ve Sosyal Politikalar”, “Şehir ve Şehirli Arasındaki Etkileşim” gibi konularda çeşitli görüş ve makaleleri yer alıyor.

BURALARDAN TEMİN EDEBİLİRSİNİZ

4 ayda bir okuyucuyla buluşan türü bakımından aktüel – hakemli dergi, Şehir ve Düşünce Dergisi’nin dördüncü sayısı; tamamı kuşe kâğıdına baskılı 152 sayfadan oluşuyor. Şehir ve Düşünce Dergisi, Esenler Belediyesi’nden, belediyenin ek hizmet binalarından, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi’nden, Esenler Belediyesi Gençlik ve Bilgi Evleri (ESGEV)’nden ve kütüphanelerden ücretsiz olarak temin edilebiliyor.  


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.