Tarih: 19.06.2014 17:29

Edim Ramazanda'da Sevindirecek

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler Belediyesi'nin sosyal projelerinden birisi olan EDİM (Esenler Dayanışma ve İyileştirme Merkezi) Hayır Market, Ramazan’da da yoksulun yüzünü güldürecek. Esenler’deki ihtiyaç sahiplerinin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı EDİM Hayır Market,  kimsesizlerin kimi olmaya devam edecek. Esenler’de 2009 yılında faaliyete başlayan ve bugüne kadar maddi durumu yetersiz 2 bin 337 kişinin faydalandığı  EDİM Hayır Market, Ramazan ayı boyunca iyilik köprüsü görevini sürdürecek.

ÇOCUKLARA ÖZEL OYUNCAK BÖLÜMÜ

Esenler’de koli ile yardım dönemini sona erdiren, ihtiyaç sahibi ailelere A’dan Z’ye alışveriş imkânı sağlayan Esenler Belediyesi, Ramazan ayı içinde Edim Hayır Market’e çocuklar için yeni bir bölüm daha ekleyecek. Çocuklara özel kurulacak Oyuncak Bölümü’nde, maddi durumları yetersiz olan aileler çocukları için çeşit çeşit oyuncaklar da alabilecek.

EDİM MARKET NEDİR?

EDİM, sosyal belediyeciliğin en çağdaş uygulamalarından birisi. Çağdaş bir ortamda ihtiyaç sahibi ailelere dijital bir kartla alış-veriş yapma özgürlüğü getiren EDİM projesi ile Esenler'de açlık sınırında ve altında yaşayan yoksul vatandaşlara her türlü gıda, giyecek, dayanıklı ev eşyası, sağlık ve kırtasiye malzemesi yardımı yapılıyor. Bağışçıdan yardım alan ailelere kadar her şey kayıt altına alınıyor. Hayırsever vatandaşlar, istediği takdirde bağışladığı malzemenin, hangi tarihte, kime, ne zaman ve kim tarafından teslim edildiğini görebiliyor. Proje kapsamında ailenin ihtiyaç durumuna göre her ay kredi kartına benzeyen EDİM kartlara para-puan yükleniyor ve ihtiyaç sahipleri bu kartlarla 600 metrekarelik bir markette alış-verişini gerçekleştirebiliyor. Öte yandan proje için belediyenin bütçesinden herhangi bir ücret çıkmazken, organizasyon hayırsever iş adamları tarafından yürütülüyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —