Tarih: 23.06.2014 14:51

Büyükçekmece Ramazan'a Hazır

Facebook Twitter Linked-in

11 ayın sultanı Ramazan ayını ilçe halkının en iyi şekilde geçirebilmesi için titiz bir çalışma yürüten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da iftar sofralarında halkımızla buluşup, çeşitli etkinliklerle de bu mübarek ayın ruhuna uygun bir ay geçireceğiz” dedi.

Her Türlü Önlem Alındı

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün hazırlara ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı; “Ramazan ayının halkımızın kaynaşması, bu mübarek ayın ruhuna yakışır şekilde geçirebilmeleri için her türlü hazırlığımızı tamamladık. Daha önceki yıllarda olduğu gibi her mahallede yapacağımız iftar yemekleri vesilesi ile vatandaşlarımız ile bir araya geleceğiz. Vatandaşlarımızın ibadetlerini en iyi ve sağlıklı şekilde yapabilmeleri için bütün camilerimizin hijyenik olarak temizliği yapıldı. Ayrıca Ramazan ayı boyunca esnaf denetimlerini de arttıracağız. Tüm ulusumuzun ve Büyükçekmece halkının Ramazan’ını kutluyorum.”

Sevilen Şair Büyükçekmece’de

Büyükçekmece Belediyesi, Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında bu yılda mahalle iftarlarını sürdürecek. İlçe halkına yapılacak duyurularla her akşam bir mahalle de iftar sofraları kurulacak. Her yıl rekor sayıda katılımın olduğu ‘halk iftarı’ da yine TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.  Ramazan etkinlikleri kapsamında sevilen şair ve söz yazarı Ahmet Selçuk İlkan Büyükçekmecelilerle buluşacak. Ayrıca mahalle meydanlarında da kültür ve sanat aktiviteleri, müzik dinletileri, geleneksel bir hale gelen Edirne gezisi de gerçekleştirilecek.

Kuba Cami Avlusu Hazır

Büyükçekmece halkının artık Ramazan’da hoşça vakit geçirebileceği Kuba Cami’sinin avlusu hizmete giriyor. Büyükçekmece Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan avlu ve şadırvan Ramazan’a ayrı bir zenginlik katarken, avluda hizmete girecek sosyal donatı alanları da ilçe halkının kaynaşmasına katkı sunacak.

Camilerin Tamamı Temizlendi

Ramazan ayı boyunca ilçe halkının ibadetlerini daha temiz ve ferah ortamlarda gerçekleştirebilmeleri için camiler de unutulmadı. İlçe genelindeki bütün camiler Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ayrıntı biçimde temizlendi. Camilerin tamamının halıları yıkanırken, her türlü eksiklikleri de giderildi. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —