Tarih: 23.06.2014 16:34

Her Şey Gençler İçin…

Facebook Twitter Linked-in

Esenler'deki İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Orta Okulları'nda görev yapan Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenlerinin katılımıyla kurulan Esenler DKAB Platformu’nun 3. İstişare Toplantısı düzenlendi. Esenler Belediyesi Sabri Ülker Gençlik Merkezi’nde düzenlenen kahvaltılı toplantıya; Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, bazı okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Toplantı, İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Mahmut Balcı’nın din kültürü öğretmenlerinin çalışmalarını anlattığı ‘Sokağımızla İletişim İçinde Olmak’ başlıklı sunumu ile başladı. Balcı, “Mahallemizdeki gençlerle iletişim kurmaya çalışmalı. Yine sokağımızdaki cami derneğinde görev almak, mahalle dernekleri ile iletişim kurmak, sokağımızda maddi durumu zayıf olan, göçle gelmiş ailelere yardımcı olmak, genel bir derneğin yaşadığımız ilçemizde temsilcisi olmak suretiyle o hizmetlerin ilçemizdeki insanlara da yansımasına vesile olabiliriz” diye konuştu.

Katkılarımız Sürecek
Esenler’de görev yapan tüm eğitimcilerin çalışmalarına destek olduklarını belirten Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat, “Önemli fedakârlıklar yapan eğitimcileri çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Kutsal bir mesleği icra eden tüm öğretmenlerimize bundan sonra da eğitim çalışmalarında katkılarımız olacaktır” dedi.

Belediye İle İletişimde Olalım

Toplantıda öğretmenler görev yaptıkları okullarda karşılaştıkları sorunları ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri üzerine görüşlerini paylaştılar. Değerler eğitimi olimpiyatı, eğitimde güzel örnekler gibi önemli çalışmaların yakından takip edilmesi, etkili öğretmenlik, siyer derslerinin daha verimli işlenmesi, İslam’ın doğru kaynaklardan öğretilmesi, öğrencilere kadim değerlere bağlı yaşamanın benimsetilmesi, öğrencilerin kültürel gezilere götürülmesi konusunda Esenler Belediyesi ile daha çok iletişim içinde olmaları gerektiğini kaydettiler.  İmam hatip okullarında görev yapan öğretmenlerin öğrencilere imam - hatip bilincini kazandırmalarının önemine değinen eğitimciler, programda emeği geçenlere herkese teşekkür ettiler. 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —