Tarih: 01.01.0001 00:00 250

Proje Amacına Ulaştı

Büyükçekmece Belediyesi’nin ilçe genelinde başlattığı yeraltı çöp konteyneri uygulaması hedeflenen başarıya ulaşınca, konteyner sayısı artırılarak yaygınlaştırılıyor.

Proje Amacına Ulaştı
İlçede yer altı çöp konteynerlerini yaygınlaştıran Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, temiz bir çevre için çalışmalarını ara vermeden sürdürürken, yer altına alınan konteyner sayısı 135’i buldu. Çöp toplamada ‘devrim’ olarak kabul edilen proje, çevre sağlığı ve temizlik açısından önemli bir etki yarattı.

Hem daha sağlıklı, hem daha ekonomik

Sokağa çöp bırakma devrini sona erdiren proje, 5 kata yakın yakıt tasarrufu sağlayarak hem çevre sağlığına olumlu etki yaptı, hem de Büyükçekmece caddelerinde trafik yoğunluğunu azalttı. Büyükçekmeceliler tarafından benimsenen yer altı çöp konteynerleri, ilçe halkına her açıdan kolaylık sağlarken çevre temizliğine de büyük katkı sağlıyor. Yer altına alınan konteynerler sayesinde sokak hayvanları çöpleri dağıtamazken, çöp kokusu ve sinek gibi istenmeyen durumlarda ortadan kalktı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sık sık temizlenerek, ilaçlanan konteynerler her açıdan büyük avantaj sağladı.

“Hedefimize ulaştık”
‘Yeraltı Çöp Konteyneri Projesi’ ne yazık ki zaman zaman istenmeyen saldırılara maruz kalıyor. Son olarak Atatürk Mahallesi, Hülya Koçyiğit Sokak’ta Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde bulunan konteynerler kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerce kasıtlı olarak yakıldı. Konteynerlerden bir tanesi tamamen kullanılamaz hale geldi.  
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçe halkı ve çevre sağlığı açısından önemli bir proje olan ‘Yeraltı Çöp Konteyneri Projesi’nin başarıyla sürdürüldüğünü, ilçe halkının da projeden son derece memnun olduğunu belirterek; “Yaz aylarında çevre kirliliğini gidermek, kokuları azaltmak ve daha estetik bir görüntü kazandırmak için yer altına aldığımız konteynerler ile hedeflediğimiz başarıyı elde ettik. Ne yazık ki, pek çok yerde olduğu gibi ilçemizde de şehir mobilyalarına, halkın kullandığı eşyalara karşı istenmeyen saldırılar oluyor. Halkımızdan ricamız, bu tür olaylarla karşılaştıklarında anında belediye zabıta ekiplerini arayarak, ihbarda bulunsunlar' dedi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.