Ramazan ayının en uzun günlere denk gelmesinin yanı sıra sıcak hava da oruç tutanları etkileyecek gibi görünüyor. Dini vecibenizi yerine getirirken olumsuz etkilere maruz kalmamanız için Türkiye Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Doktorların
Oruçluyken Direk Güneş İle Temastan Uzak Durun
Sıcak ve nemli hava nedeniyle sıvı kaybının üst düzeyde olacağını belirten Abbasoğlu, oruçluyken sıvı kaybı nedeniyle halsizlik, kas krampları, çarpıntı, ateş çıkması gibi bulgularla karşılaşılabileceğini söyledi. Su dengesinin iftar ile sahur arasında mutlaka karşılanması gerektiğini vurgulayan Abbasoğlu, “Harcanan su karşılanmazsa tansiyon düşmesi ve bayılma gözlenebilir. Sıvı kaybı ile birlikte güneş ışığına maruz kalınırsa sıcak çarpması tablosu gelişebilir.” dedi.
Susuzluğa Dikkat
“Ramazan ayında az sıvı alımı birçok sağlık probleminin yanı sıra özellikle sindirim ve boşaltım sisteminde sorunlara neden oluyor.” diyen Abbasoğlu, insan vücudunun %70’inin sudan ibaret olduğunu hatırlatarak suyun insan için hayatı bir önem taşıdığını söyledi. Kalp, dolaşım ve sindirim sisteminin su olmadan normal çalışmasının mümkün olmadığını belirten Abbasoğlu, ''İçinde bulunduğumuz ramazan ayında, oruç nedeniyle su dengesinin bozulması kaçınılmazdır. Özellikle sıcak havalarda ağır işlerde çalışarak ter kaybeden kişiler susuz kalmamaya çok dikkat etmelidir. Günlük olarak idrarla 1500, bağırsaklarla 200–250, akciğerlerle de 300 mililitre kadar su kaybederiz. Normalde içmemiz gereken
Oruç “Asla” Diyet Değildir
Ramazan ayı öncesinde diyet yapanların diyetlerine oruç tutarak devam etmelerinin kendilerine hızlı kilo kaybettireceğine inanmalarının yanlış bir düşünce olduğunu söyleyen Abbasoğlu, ramazan ayında beklentinin hiçbir zaman kilo vermek ve zayıflamak olmaması gerektiğini vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.