Tarih: 01.01.0001 00:00 223

Büyükçekmece’ye 3 dev tesis

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Pınartepe, Batıköy ve Celaliye’de tenis kotraları, basket ve futbol sahaları ile yüzme havuzlarının bulunduğu 3 tesisin yapılacağını açıkladı.

Büyükçekmece’ye 3 dev tesis
 Büyükçekmece’nin her zaman olduğu gibi bir kez daha sosyal ve kültürel projelere öncülük yapacağını açıklayan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Herkesimi ilgilendiren, sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği tesislerin projelerini öne çekme kararı aldık” dedi.

 

'Pınartepe’ye 60 bin metrekarelik tesis'
Büyükçekmece’nin artan nüfusu ve ilçe halkından gelen talepler göz önünde bulundurularak, yeni spor ve sosyal tesisler yapılacağını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Pınartepe’de spor tribününe başladık. Orada bizim belediye olarak yapıp jimnastik kulübüne verdiğimiz bir yer var. Burası artık ömrünü doldurdu ve park yeri olduğu için burasını da kaldırıyoruz. Ayrıca içinde 6 tane tenis kortu, 4 tane basketbol sahası, bir açık ve kapalı yüzme havuzu bulunan, bir de fitness merkezinin olduğu 60 bin metrekarelik alan oluşturacağız. Eski lunaparkın olduğu bölgeye kadar uzanan bir alana yapılacak. Tesisler belediyenin denetiminde olacak. Belediyenin spor eğitmenleri eşliğinde Büyükçekmece halkı buralarda spor yapıp, sosyal tesislerden faydalanabilecek” ifadesini kullandı.

 

'Batıköy’e 12 tenis kortu ve disko'
Benzer bir tesisin Batıköy Mahallesi, Oba Kulüp önünde yapılacağını açıklayan Başkan Akgün; “O bölgeye de 12 tane tenis kortu yapacağız. Aynı zamanda da, spor ve gençlik merkezi olarak hizmet verecek. Oba Kulüp’ün aşağısına da Bodrum’daki Halikarnas Disko gibi gençlerin eğlenebileceği bir disko yapılacak. Üstte ise tenis kortları ile bir spor merkezi olacak. Büyükçekmece’de bizden en çok istenen şey tenis kortudur. Bu da Büyükçekmece halkının geldiği kültür seviyesinin göstergesidir. Bir şehirde bir çocuk sabahın erken saatinde sırtında raket tenis kortuna gidiyorsa, yüzmeye gidiyorsa, basketbol oynamaya gidiyorsa bileceksiniz ki, o toplumun eğitim ve kültür seviyesi yüksektir. O nedenle özellikle Büyükçekmece merkezle, Mimaroba, Ekinoba, Güzelce’ye doğru bu anlamda Türkiye’ye bir örnektir” diye konuştu.

 

'Celaliye’ye muhteşem tesis'
Celaliye köy içindeki çamlık alanın güvenli bir yer olmadığını bu nedenle de bölge halkının bu çamlıktan yararlanamadığını kaydederek açıklamasını şu şekilde sürdürdü; “ O çamlık alana da çok güzel bir spor tesisi yapıyoruz. Yüzme havuzu olan ve içinde düğün yapılabilecek büyüklükte bir düğün salonu, lokantası olacak. Ayrıca 4 futbol ve 4 basketbol sahası da yapmayı planlıyoruz. Yani her bölgede halkın sosyal ve kültürel yapısına uygun ve o bölgede yaşayan insanımızın taleplerine uygun sosyal ve spor faaliyetlerinin yapılabileceği projeleri öne alıyoruz. Bunlar kolay yapılabilecek ama önemli projeler olduğu için en önemlisi de halkın her kesimini ilgilendirdiği için yatırım programımızdaki sosyal ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapacak olan bu tür projeleri öne çekiyoruz.” dedi.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.