Tarih: 10.07.2014 14:09

İki İlçenin Buluşması

Facebook Twitter Linked-in

 Paylaşmayı teşvik eden ve hoşgörünün buluşma noktası haline dönüşen Sokak iftarı organizasyonlarını ilk başlatan ve diğer belediyelere örnek olan Güngören Belediyesi, komşu ilçesi Bağcılar ile başlattığı ve bu yıl üçüncüsü gerçekleşecek ortak iftar ile ‘İki İlçeyi Tek Sofrada’ buluşturacak.  

14 Temmuz Pazartesi günü, iki ilçe sınırının kesiştiği, Güngören - Güneştepe ve Bağcılar -Yenigün mahallelerinin kesiştiği Kutsal Sokak ile Güngören Yarışçı Sokak’ta kurulan iftar sofrası yaklaşık 1 kmyi bulacak. Güngören ve Bağcılar’dan çocuk -büyük, zengin - fakir 7 binin üzerinde ilçe sakini bir araya gelerek ramazanın sevincini aynı sofrada paylaşacak, komşuluk ilişkilerini pekiştirecek, Ramazan ayının güzelliğini hep birlikte yaşayacaklar.
Ramazan’ın en güzel yanının hep birlikte aynı sofrada oruç açmak olduğunu vurgulayan ve mahalle sakinlerini bir araya getiren sokak iftarlarını komşuluk ilişkilerini pekiştirmesi açısından önemsediklerini ifade eden Güngören Belediye Başkanışakir Yücel Karaman “Sokak iftarları Ramazan’ın birleştirici özelliğini yansıtıyor. Biz de birlik beraberliğimizi Ramazan ruhuyla beraber ortaya koymak, Ramazan’ın güzelliğini birlikteliğe dönüştürmek amacıyla sokak iftarları düzenliyoruz. Her yıl geleneksel hale getirmiş olduğumuz sokak iftarlarımızı komşu ilçe Bağcılar ile yaptığımız iftarlar ile daha da zenginleştirdik, güzelleştirdik.  İki yıldır komşu ilçemiz Bağcılar ile ortaklaşa bu iftarı düzenliyoruz. Ramazan’da iki ilçenin gönül dostlarının bir sofrada buluşması her şeyiyle ayrı bir güzelliği ortaya çıkarıyor. Bir arada olmak, birlikteliğimizi güçlendirmek için bu organizasyonları önemsiyoruz ve bu yönde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —