Tarih: 14.07.2014 10:42

Hanımlar Maharetli Ellerini Gösterdi

Facebook Twitter Linked-in

 Yarışmada dört kategorideki ilk sırayı cevizli baklava, sulu sarma, yuvarlama ve burma aldı. Yarışmada dereceye giren ev hanımlarına ödülleri verilirken, 85 yarışmacıya da  ayrıca hediyeler verildi.

Ramazan ayının anlamına uygun programlarla kutlandığı Bağcılar’da her kesimden insanlar keyifli dakikalar yaşıyorlar. Ülkemizin her ilinden ürünlerin sergilendiği stantların yer aldığı Bağclıar Meydanı Etkinlik Alanı renkli görüntülere ev sahipliği yapıyor.

Binlerce ilçe sakini Ramazan ayının en anlamlı programlarından birisine şahitlik etmenin ayrıcalığını yaşadılar.  Dört kategoride düzenlenen yemek yarışmasında ürünler gurmeler Ramazan Bingöl, Emine Beder  ve Nezihe Çetin tarafından değerlendirildi. Yarışmaya katılan 85 ev hanımı birbirinden leziz hamur işlerini, zeytinyağlıları, ev yemekleri ve tatlıları değerlendirmek üzere jüriye sundular. Seçimde zorluk çeken jüri üyeleri sonunda dereceye giren isimleri belirlediler.

Kategoriler ile dereceye giren isimler şöyle belirlendi:

Hamur İşi Kategorisi: Tuğba Hanım ‘cevizli baklava’ ile birinci, Eda Küçükçe ‘ceviz ekmeğiyle’ ikinci, Döne Kocan ‘ıspanak böreğiyle’ üçüncü ve Türkan Satılmış ise ‘su böreğiyle dördüncü seçildi.

Zeytinyağlılar Kategorisi: Rahime Özer ‘sulu sarma’ ile birinci, Filiz Yazıcı ‘lor dolmasıyla’ ikinci, Satı Kayıkçı ‘zeytinyağlı sarma’ ile üçüncü, Gül Tike ise ‘kurabiyeli patlıcan’ ile dördüncü oldu.

Ev Yemekleri Kategorisi: Ayten Ünlü ‘yuvarlama ‘ile birinci, Bahar Yılmaz ‘içli köfte’ ile ikinci, Ümran Ay ‘bandırma’ ile üçüncü ve Elif Akkarise ‘perde pilavı’ ile dördüncü oldu.

Tatlı Kategorisi: Emine Sakar ‘burma’ ile birinci, Songül Ayıkmaz ‘gazele tatlısı’ ile ikinci, Gülbahar Kınataş‘burma  tatlısı’ ile üçüncü ve Fatma Keşvelioğluise ‘tahinli kurubaklava‘ile dördüncü oldu.

Yarışmacılara hediyeler verildi

Hediye takdim töreni öncesinde bir konuşma yapan Başkan Lokman Çağırıcı, çok farklı bir program düzenlediklerinin altını çizerek, “Hanım kardeşlerimiz güzel bir organizasyonla dört farklı kategoride yarıştılar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Hepsi büyük bir heyecan yaşadılar. Bu yüzden bütün yarışmacılarımıza hediye ile ödüllendirdik.” dedi. Yarışma sonunda dereceye girenlere ödülleri Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti Bağcılar İlçe Bakanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula tarafından verildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —