BAĞCILAR 18.07.2014 14:25:00 135 0

Hazreti Ayşe Unutulmadı

Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Bağcılar Meydanı’nda “Vefat Yıldönümünde Hazreti Ayşe” konulu konferansta Hz Ayşe anıldı. Sosyolog Nuray Kayacan, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v), Hazreti Ayşe’yi çok sevdiğini belirtti. Kayacan;

Hazreti Ayşe Unutulmadı
 Bağcılar Belediyesi Ramazan ayı etkinlikleri çevresinde düzenlenen kültür programlarına devam ediliyor. Sosyolog Nuray Kayacan,  Bağcılar Meydanı’ndaki etkinlik alanında  “Vefat Yıldönümünde Hazreti Ayşe” konulu bir konferans verdi.  Hazreti Ayşe’nin mümin bir ailede doğduğunu ve tüm kadınlara örnek teşkil ettiğini belirten Kayacan, “O Hazreti Ebubekir’in kızı olarak çok değerli bir ortamda doğdu. Onu ön plana çıkaran vasıf Kur’an-ı Kerim’in okunduğu bir ailede dünyaya gelmesidir.” diye konuştu. 

Hazreti Ayşe’nin, Hicretten 3 sene önce Peygamber Efendimiz(s.a.v) ile evlendiğini anlatan Kayacan, şunları söyledi:  “O, tek başına kaldığında bile tüm zorluklara karşı durdu, asla yılmadı. Kendisine danışılan, hadisleri gözden geçiren hukuk ve tarih ilmini bilen bir insandı. Kendisine güvenen örnek bir kadındı. Hazreti Fatıma kendi öz çocuğu olmasa da ‘o benim ciğerparem’ diyerek sevgi göstermiştir. O, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v)çok sevdiği eşi olma vasfına layık oldu. Bunu kendi müstesna kişiliğiyle, öz güveni ve cesaretiyle elde etti.” dedi.

“Hayır iftiradır”

 Bir savaş sırasında geride kalan Hazreti Ayşe’nin, sahabelerden Saffan’ın kendisine eşlik ettiğini ifade eden Kayacan,  bu sırada kendisine namusu ile ilgili iftira atıldığını belirten Kayacan, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v) üzüldüğünü kendisinin de ateşlendiğini kaydetti. Kayacan, “Bunun üzerine babası Hazreti Ebubekir’in yanına dönüyor. Boşanması yönünde telkinlerde bulunan bile oluyor. Allah (c.c), bir ay Peygamber Efendimizi (s.a.v) ile Hazreti Ayşe’yi sınava tabi tutuyor.  Nur suresi 11 ve21. Ayetleri iniyor. Allah (c.c), ‘Size böyle haber geldiğinde ‘hayır bu iftiradır.’ demeniz gerekmiyor muydu? ‘’O benim mümin kardeşim bunu yapmaz’ demeniz gerekmez miydi? Dört şahit göstermeniz gerekmez miydi?” diyor . Hazreti Ayşe dahi böyle bir iftirayla sınava tabi tutulmuştur.” diye konuştu.

Müslümanların bolca Kur’an-ı Kerim okuması gerektiğinin altını çizen Kayacan, Kuran’ın 23 yılda indiğini belirterek, “Kur’an kademe kademe indi.  Kur’an’ın emrini uygulamak zorundayız. İsyan etmeden, dinimizi güzel bir şekilde yaşamalıyız. İnsanlara da güzel bir örnek olmalıyız.” dedi.

2210 Hadisi Şerif

Hazreti Ayşe’nin hadis konusunda da önemli bilgi sahibi olduğunu belirten Kayacan, “Onun gibi iman ve bilgi sahibi olmak zorundayız. Bu dinin mensubu olarak çok okuyup öğrenip ve çevremizdekilere aktarmalıyız.” dedi. 2210 hadisin Hazreti Ayşe’den rivayet edildiğini de anlatan Kayacan, ondan aktarılan birçok hadisi şerifi anlattı. 


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.