Tarih: 21.07.2014 13:33

Kilo Almak İstemeyenler Dikkat!

Facebook Twitter Linked-in

Karacanoğlu şu konulara değindi.
 ·         Bayram sonrası sıkı bir diyetle aldığım kiloları veririm diyerek yemenin ölçüsünü kaçırmayın.

·         Kahvaltı günün en önemli öğünü, kesinlikle atlamayın. Ancak zengin sofranızda şarküteri ürünlerine yer vermeyin. Hafif bir kahvaltı Ramazan boyunca dinlenen midenizi de yormamış olur.

·         Bayramın şanına yakışmaz deseniz de sofranızda aynı anda birkaç çeşit et yemeği ya da tatlı bulundurmayın. Tek tip besinleri tüketmeyin.

·         Misafirlerinize tatlının yanında mutlaka bir tuzlu ikram seçeneği de sunun.

·         Tatlısız bayram mı olur diyenlerdenseniz hamurlu tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin. Daha küçük servis tabak ve kaseleri kullanın.

·         Susamayı beklemeden su için. Çünkü susadığınızı hissettiğiniz an vücudunuz susuzluk alarmı vermeye başlamış demektir.

·         5-6 bardaktan fazla çay; 3 fincandan fazla kahve tüketmeyin. Mümkünse bitkisel çayları tercih edin.

·         Her ikramı kabul etmek zorunda olmadığınızı unutmayın.

·         Misafirliğe giden sizseniz aç gitmeyin ve her gittiğiniz yerde tatlı yemeyin; size gelen misafirlerinize de tatlı tabağı yerine mümkün olduğunca meyve tabağı hazırlayın.

·         Çok dikkat etmenize rağmen gün içerisinde çok fazla yediyseniz akşam sadece meyve ve yoğurt tüketerek midenizi rahat bırakın.

·         Sık sık küçük porsiyonlarda yiyin.

·         Canınız ne kadar istese de kızartmalar ve yağlı yiyeceklerden uzak durun. Haşlama, ızgara veya fırında yapılmış yemekleri tercih edin.

·         Sebze ve meyve tüketimini artırın. Günde 2-5 porsiyon meyve tüketin.

·         Aktif olun. Ziyaretlerinize mümkün olduğunca yürüyerek gidin, arabayla gideceğiniz kadar uzak mesafede ise biraz önce inerek gideceğiniz yere yine yürümeyi tercih edin. Asansör yerine merdiven kullanın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —