Tarih: 25.07.2014 15:39

Bayramda Dikkat.!

Facebook Twitter Linked-in

 Ramazan boyunca oruç nedeni ile yavaşlayan metabolizmanın normal beslenme sistemine geçişi en doğru şekilde gerçekleştirmesi, kişinin sağlıklı beslenmesine bağlıdır. Bayramda yapılacak beslenme hataları başta sindirim sistemi sorunları olmak üzere birçok sağlık sorununa ve kilo almaya neden olabilir.

Metabolizmayı tekrar hızlandırmanın en kolay yolu az ve sık beslenmektir. Günde 3 ana, en az 1 ara öğün şeklinde beslenerek metabolizma enerjisi artar. Metabolizmanın en sağlıklı ve hızlı çalıştığı beslenme tarzı ise 3 ana 3 ara öğünden oluşan beslenme düzenidir. Öğün atlamak metabolizmaya sekte vuran yanlışlardan birisi olur. Gün boyunca çok yedim veya çok yiyeceğim düşüncesi ile atlanan öğünler kilonun korunmasını sağlamaz. Hatta bu durum kilo alınmasına ve özellikle bel çevresinin kalınlaşmasına neden olabilir. Tatlı fazla kaçırılmış olsa bile öğün atlamak yerine, hafif öğünler tüketilmesi gerekir. Şeker ve çikolataların evlerde en bol bulunduğu zaman dilimleri olan bayramlarda bunların tüketimine de dikkatli olunmalıdır. Bayramı kilo almadan sonlandırmak istenirse, şeker hakkını tatlıya saklanabilir, çikolatalarda ise 1–2 tableti aşmamak uygun olur.

Hamurlu değil sütlü tatlılara yönelin

Hamurlu tatlılarda porsiyonun tamamı tüketilmemeli, 1–2 adet tadımlık yetmeli, kaymaktan kaçınılmalıdır. Şeker içeren tüm besinler kan şekerini hızlı yükseltip düşürerek tatlı krizi döngüsüne takılmaya neden olabilir. Bu nedenle protein ve şekerin dengeli olduğu sütlü tatlılar en sağlıklı seçimlerdir. Hafif ve daha az kalorili olduklarından meyve tatlıları da tercih edilebilir. Dondurmalar da miktarlarına dikkat edildiği müddetçe ideal bayram tatlıları olabilirler. Bunlarda ise iki veya üç top dondurma yeterli olur.

Bayram süresince dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli unsur fiziksel aktiviteye özen gösterilmesidir. Tatlılardan gelen yoğun kalori eğer fiziksel aktivite ile yakılamazsa yağ olarak depolanır. Akşam vakitlerinde yapacağınız 45–60 dakikalık yürüyüşler en ideal bayram egzersizidir. Bayramda tatile gitmeyi tercih ettiyseniz yüzme de iyi bir alternatif olabilir.

BAYRAMDA BUNLARI YAPMAYIN

BAYRAMDA BUNLARI YAPIN

İyi Yaşa Programı Hakkında

“İYİ YAŞA” programıyla Sodexo tüm paydaşlarına doğru beslenme ve öğle yemeğinin önemi, iş ve yaşam dengesinin doğru kurulması, motivasyon ve verimlilik artırmanın yöntemleri gibi konularda öneriler sunuyor. Program, sosyal medya ve internet sitesi üzerinden yayınlanan farklı ve ilgi çekici içeriklerle paydaşlarına ulaşıyor. “İYİ YAŞA”; yararlı ve kolay uygulanabilecek tavsiyelerle, yaşamın her anına değer ve kalite katmayı hedefliyor. Program dahilinde işbirliği yapılan Uzman Diyetisyen Gizem Şeber’in hazırladığı yazılarla, Sodexo’nun sosyal medya hesabı üzerinden önemli tüyolar paylaşılıyor. Sodexo’nun www.sodexoavantaj.cominternet adresi üzerinden de takipçilerin ihtiyacı olduğu bilgiler aktarılıyor. Program, iş yaşamı kalitesini artırmak isteyen her çalışana ulaşmayı hedefliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —