Filistin’de Arapların elinden topraklarının zorla alındığını ifade eden Prof. Dr. Çelik, “İngilizler toprak vergisi kanunu ile vergileri arttırarak Arapların elindeki toprakların icra yoluyla aldılar.” dedi.
Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen “Osmanlı Mirası-İslam Dünyası” konulu konferansa konuk olarak katılan Prof. Dr. Çelik, Osmanlı tarihi ile Kurtuluş Savaşı döneminde yaşanan birçok olayın tarih kitaplarına farklı yansıtıldığını söyledi.
1.Dünya Savaşı’nın, Avusturya-Macaristan Veliaht Prensi Franz Ferdinand’ın Saraybosna’da bir Sırp genci tarafından öldürülmesinden sonra başladığı bilgisinin tam olarak doğru olmadığını anlatan Çelik, şöyle konuştu:
“Bu, batılıların Osmanlı’yı parçalama planını uygulamaları için tali bir sebep olmuştur. Bu suikast Osmanlı Devleti’nin petrol bölgelerini tasfiye etmek amacıyla bahane olarak kullanıldı. Batılılar ilk başta kendi aralarında kavga etti sonra da Osmanlı topraklarını işgal ettiler. Neticesinde 5 milyon insanımız ile 5 milyon metrekare toprak kaybettik.” dedi. Osmanlı Devleti’nin yıkılış sürecindeki önemli gelişmelere de değinen Çelik, Sevr diye bir anlaşmanın bulunmadığını ifade etti. Bu anlaşmanın hiçbir zaman uygulamaya geçmediğini savunan Çelik, “Ancak, yüzde yüz neticelendirildi. Sevr ile birlikte topraklarımızda 16 devlet kuruldu. Güney topraklarımızı parçalamak için de Anadolu topraklarını işgal ettiler. Bizden bir hareket olmasını engellemek istediler.” diye konuştu.
“Namussuzca bir çark kurulmuş”
Sevr Anlaşması’nın nasıl uygulandığını halen tarihçilerin çözemediğini de ifade eden Çelik, Mustafa Kemal Paşa’nın Anadolu’ya gönderilmesinin ardından Sivas Kongresi’nde İngiliz ve Amerikan heyetleriyle görüşmeler yapıldığını anlatarak, “Sekiz madde var. Ancak ders kitaplarında bu maddelerin hiç birisi yer almıyor. Bu maddeler 1927 yılında yazıldı. Kongredeki anlaşma ve konuşmalarla ilgili bilgimiz yok. Mustafa Kemal Paşa da Nutuk’ta dahi bundan hiç bahsetmedi.” diye konuştu. Günümüzde Birleşmiş Milletler diye bilinen Cemiyet-i Akvam’ın kuruluşuna da dikkat çeken Çelik, “11 Nisan’da İstanbul Meclisi Mebusan toplanıyor, 24 Nisan’da Paris Konferansı’nda Cemiyet-i Akvam kuruluyor. Bu tesadüf müdür? Milletler Cemiyeti’nin 25 maddesinde Osmanlı coğrafyasının nasıl paylaşılacağı, buralarda hangi devletlerin kurulacağı ve yönetimlerinin nasıl olacağını o maddelerde görüyorsunuz.” diye konuştu. Birleşmiş Milletler’de, 192 üyeli bu kuruluşta 5 kurucu ülkenin sözünün geçtiğini ve veto hakları bulunduğunu söyleyen Çelik, “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mücadele vermesi boşuna değildir. Namussuzca bir çark kurulmuş. İsrail 1948 yılından bu yana kan döküyor. BM’ye giden 200’ün üzerindeki tasarı veto edildi. Aralarında top çeviriyorlar.”dedi.
“Herkesin düşündüğünü o söyledi”
Filistin’de Arapların topraklarını Yahudilere satmadıklarının altını çizen Çelik, İngilizlerin bunun üzerine oyun yaparak toprak vergisi kanunu ile vergileri arttırdıklarını anlattı. Bu vergiyi ödeyemeyen Arapların elindeki toprakların icra yoluyla alındığını belirten Çelik, daha sonra da Yahudilere verildiğini kaydetti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kimsenin bugüne kadar telaffuz etmediği batılıların ve İsrail’in günahlarını yüzlerine vurduğunu da kaydeden Çelik sözlerini şöyle tamamladı:
“One minute hadisesini en iyi bizim halkımız ve bir Yunanlı gazete algılamıştı. Gazete, ‘Gezegenimizde herkesin düşündüğünü o söyledi’ diye başlık atmıştı.