GÜNCEL 9.08.2014 11:44:00 177 0

E-OKUL ÜZERİNDEN YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikine ilişkin ayrıntıların yer aldığı e-Kılavuz'u hazırladı.

E-OKUL ÜZERİNDEN YAPILACAK
 Kılavuza göre destek almak isteyen özel okullar ve öğrenciler, 18 Ağustos'a kadar başvuru yapacak. Eğitim desteği verilecek özel okullar ile destekten yararlanabilecek öğrenciler, 28 Ağustos'ta ilan edilecek. 4 Eylül'de ise destek verilecek özel okul kontenjanları duyurulacak. Okul öncesi eğitim kurumlarında öğrenim görecek öğrencilerin velileri, teşvik için resmi okullardan e-Okul'daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecek. İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri, eğitim ve öğretim desteği için e-Okul üzerinden öğrencinin kayıtlı bulunduğu resmi okul müdürlüklerine başvurabilecek. Azınlık okullarında öğrenim gören öğrencilerin velileri ise eğitim ve öğretim desteği için kayıtlı olduğu veya tercih edeceği azınlık okul müdürlüklerinde başvuracak.

EĞİTİM SÜRESİNCE DESTEK
İlkokul, ortaokul ve ortaöğretim okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerden eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazananlar, okulun öğrenim süresi sonuna kadar bu destekten yararlanacak. Ancak bu öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler destekten yararlanma hakkını kaybedecek. Öğrencilerin destek bedelinin yüzde 35'i kasım, yüzde 35'i şubat ve yüzde 30'u haziranda olmak üzere öğrenim gördükleri okullarına ödenecek. Destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri 5-9 Eylül'de alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 10 Eylül'de belli olmasının ardından kesin kayıtlar 18 Eylül'e kadar yapılacak. 

'Özel' olmak için rekor başvuru
14 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren dershane düzenlemesinin ardından özel okula dönüşüm için başvurular, 2 Haziran 2014'te itibaren alınmaya başlandı. MEB'e dershanelerden özel okula dönüşmek için ilk dönemde 463 başvuru yapıldı. Bu kurumlardan 326'sı gerekli işlemleri eksiksiz olarak tamamlayarak dönüşüm programına kabul edildi. Başvurular 7 dönemde 1 Eylül 2015'e kadar sürecek. Bu kapsamda birinci dönem başvuruları 2 Haziran-4 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapıldı. İlk başvuru döneminde toplam 463 dershane/etüt eğitim merkezi dönüşüm programına başvuru yaptı. Dönüşüm programına kabul edilen kurumların listesi ve illere göre dağılımlarına göre 104 başvuruyla İstanbul ilk sırada yer aldı.

15 okulu tercih hakkı
Veliler, öğrencinin okuduğu resmi okul müdürlüğüne müracaat ederek MEBBİS'te yer alan Özel Öğretim Kurumları Modülü üzerinden başvurularını yapacak. Eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2014 yılı haziran ayı toplam gelir durumunu gösteren resmi belge müracaat esnasında okul müdürlüğüne teslim edilecek. Destek almaya hak kazanan öğrencilerin velileri 5-9 Eylül'de e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaklar.

Sınıf tekrarı yapmamış olmalı
Başvuru yapabilmek için okul öncesi eğitimde, eğitim öğretim desteği alabilmek için 16 Mart 2009 ile 15 Eylül 2010 tarihleri arasında doğmuş olmak; ilkokul birinci sınıflar ile ortaokul ve imam-hatip ortaokulu beşinci sınıflarına 15 Eylül 2014 itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak gerekecek. Öğrencilerin uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapmamış olmaları gerekecek.

Bilgilerin hepsi modüle girilecek
Destekten yararlanmak isteyen özel okullar, başvuru takviminde yer alan tarihlerde başvurularını yapacak. Özel okul yöneticileri derslik başına düşen asgari 12 olan öğrenci sayısını dikkate alarak eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma talebinde bulunacakları kontenjan sayılarını modüle işleyecek. Öğrenci başvurularını alacak okullar, ailenin aylık gelir bilgilerini, ailede öğrenim gören diğer çocuklar bölümünde üniversitede okuyan öğrenci bilgilerini, harp veya vazife malulü sayılarının ilk ve orta öğrenim çağındaki çocukları ile haklarında koruma, bakım veya barınma kararı verilen çocukların bilgilerini modüle girecek.

Anahtar Kelimeler:

İmamoğlu, Kıydı Özel ve Çaykara Mesaj Verdi

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret


Emekli Baba Ve Oğul Aynı İş Kuyruğunda…

Heyecanla Sokak Ligi Başlıyor

Çevre Dostlarından, Atık Yağ Toplama Projesi

Kitap Fuarı, 18 Ekim’de başlıyor

Özer; Mahalle Bizim, Kararlarımız Ortak...

Gürsel İlgüz; “Kimse Kaybetmedi, Beylikdüzü Kazandı”

Çaykara¸5 Ayda 50 Bin Tonun Üzerinde Asfalt Döktü

Başkan Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Damat’ı Ağırladı

Pamuk’tan Balcıoğlu’na Ziyaret

Metrobüste Sürpriz Doğum...

Başkan Özer, 6 aylık hizmetlerini İBB meclis üyelerine anlattı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terör ve Provokasyon Mesajı…

Görme Engelliler İçin Dokunulabilir Sanat

Çırak, İşindeki Başarının ve Büyümenin Sırrını Anlattı

Sakarya'da gören güzel yüreklerle anlamlı buluşma

Antalya Muratpaşa'dan 'göç' bildirgesi

Üstün Başarı Sanat Bursu başvuruları başlıyor

Sağlık çalışanları 19 Ekim'deki büyük mitinge hazırlanıyor

Mercedes tutkunları İnegöl’de bir araya geldi

Ordu Kumru’nun silüeti Büyükşehir ile değişiyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.