Tarih: 11.08.2014 10:11

Muhteşem Bir Son..!

Facebook Twitter Linked-in

 Bu yıl 1-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşen 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali çok renkli ve bir o kadar da zengin etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın pek çok yerindeki savaşlara ve öldürülen masum sivillere dikkat çekmek amacıyla festivalin ana teması “barış” olarak belirlenmişti. Bir hafta boyunca 64 ülkeden gelen sanat elçileri Büyükçekmece’den tüm dünyaya barış ve sevgi mesajları gönderdiler. Festivalin kapanış seremonisi her yıl olduğu gibi yine coşku dolu kusursuz bir organizasyonla gerçekleşti.

Ateş çemberi

Kapanış konuşmasını yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 15. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali’nin ana temasının, yurtta barış dünyada barış olduğunu hatırlatarak; “64 ülkeden gelen sanat elçileri, sanatı sevgiyle kültürleri dostlukla Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü üzerinde buluşturdular. Tüm dünyaya, sevgi birbirimize barış hepimize mesajlarını gönderirken etrafımızda bir ateş çemberi olduğunu unutmadılar. Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Ukrayna’da, Çin’de ve daha dünyanın birçok yerinde çocuklar, kadınlar, masum siviller öldürüldüğü hatırlattılar. Bunun için bu ülkenin kurucusu büyün önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtta barış dünyada barış mesajını buradan tüm dünyaya haykırdılar” diye konuştu.

Katkı sunanlara teşekkür

Başkan Akgün konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Dünya barışına, kültürüne ve dostluğuna kültürümüzün ve ülkemizin tanıtımını sağlayan bu festivalin dostluk köprüsüne dönüştürülmesinde ve festivalin yapılmasında büyük katkıları olan çok değerli sponsorlarımıza, Büyükçekmece gençliğine, Büyükçekmeceli hanımlarımıza, esnafımıza, rehberlerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Kadir Topbaş’a, İlçe Kaymakamımız sayın İbrahim Yurdakul’a, emniyet teşkilatımıza, Büyükçekmece Belediyesi’nin tüm personeline, Türk Folklor Kurumu Genel Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve değerli ekibine şahsım ve festival komitesi adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Hedefimiz dünyanın bir numarası olmak”

Ekim ayından itibaren 2015 yılındaki 16. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali için hazırlıklara başlanacağını da belirten Başkan Akgün; “Gelecek yıl burada sizlere daha mükemmel bir dünya festivalin sözünü buradan veriyorum. Hedefimiz çok büyük, hedefimiz dünyanın bir numarası olmak. Bu yıl festival katılan ülke sayıları ile dünyanın en büyük festivali ödülüne layık görülmüştür. Bu festival üst üste dünyanın en iyi festivali ödülünü almaya hak kazanmıştır. Kültür ve sanat festivali dendiği zaman onu karşılığının Büyükçekmece olduğunu bütün dünyaya kabul ettirmeye devam edeceğiz. Festivalin sonunda söyleyeceğim tek şey, sevgi birbirimize barış hepimize” diye konuştu.

Şampiyon Brezilya oldu

Konuşmanın ardından Uluslararası Altınköprü Halk Dansları Yarışması’nın sonuçları açıklandı. Güney Kore’nin üçüncü olduğu yarışmada, Macaristan ikinci, Brezilya ise festivalin şampiyonu oldu. Bu yıl Emin Danış Özel Ödülü’nün sahibi ise Hırvatistan oldu. Ödül törenin ardından festival ateşi söndürülürken, muhteşem bir havai fişek gösterisi ile festival son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —