GÜNCEL 27.08.2014 15:12:00 143 0

DOĞUM SONRASI HEMEN KARAR VERMEYİN!

Hamilelik sonrası Annelerin en fazla şikayet ettikleri ancak çok fazla dile getiremedikleri konulardan biri de fiziksel görünümlerindeki değişimdir.

DOĞUM SONRASI HEMEN KARAR VERMEYİN!
 Hele çok fazla da dikkat edilmeden geçirilen bu dönem sonrasında alınan kiloların verilmemesi, Anneleri psikolojik olarak yıpratabilir. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nden Estetik Plastik ve Rekonsrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hüseyin Güner, estetik kaygıyla başvuran Annelerin daha çok karın germe, meme dikleştirme ve toparlama uygulamalarını tercih ettiklerinin altını çizdi. Güner. Bu tarz operasyonlarda sıkça tercih edilen yöntemin Lazer lipoliz uygulaması olduğunu belirtiyor.

Doğumla beraber beden değişir ve doğumdan sonra bedenin eski haline kavuşması için en azından hamilelik süresi kadar bir sürenin geçmesi beklenir, böylece vücut yavaş yavaş kendine gelir. Ancak bu gerekli süreyi bekledikten sonra estetik işlemler düşünülmeye başlanabilir. Superplast Estetik Merkezi’nden Op.Dr. Hüseyin Güner, kimi annelerin doğum sonrası depresyonu olarak bilinen olumsuz ama geçici bir psikolojik döneme girebileceğine dikkat çekerek, bu dönemin cerrahi müdahalelere karar vermek için doğru bir zaman olmadığını  söyledi.  Kısacası, anne ancak yaşamındaki yeni duruma alıştığında ve bedeni doğal toparlanma sürecini tamamladığında doğru ve sağlıklı bir karar verebilir.

Karın germede eskisi gibi cerrahi yönteme başvurma zorunluluğu yok. Gelişmiş teknolojiler sayesinde ağır derecede sarkmalar söz konusu olmadığında klasik karın germe ameliyatı yerine lazer destekli endoskopik mini karın germe yöntemi olan 3DEEP RF tercih edilmektedir.  Eğer hastada aynı zamanda  hafif orta düzeyde bir yağ fazlalığı varsa Ultrashape ile odaklı ultrason tedavisini eklemek  karın bölgesindeki yağ hücrelerinden kalıcı olarak  kurtulmayı sağlamaktadır. 

Meme dikleştirme/toparlama, doğum sonrası ve özellikle de emzirme dönemi sonrasında memelerin şekil ve sıkılıklarını kaybederek sarkmaya başlamasıyla bu deformasyonu gidermek amacıyla tercih edilen ve sonuçlarıyla yüz güldüren bir işlemdir.

Lazer Lipoliz uygulaması ile tek seansta karın, bel, basen, kol, gıdı ve bacak bölgesindeki yağlardan kurtulma ve gerginliğin sağlanması amaçlı uygulanır.

Ameliyatsız karın germe işlemi sonrasında kişi hemen sosyal hayatına geri dönebilir. Ultrashape uygulaması 3-4 seans, 3DEEP RF uygulaması ise 5-6 seanstır. Art arda uygulandığında toplam uygulama süresi her bir seansta yaklaşık 45-60 dakikadır. İşlemler anestezi gerektirmez, ağrı oluşturmaz. İşlem sonrası kişi hemen sosyal hayatına geri döner. Son seanstan 6 hafta sonra kesin sonuç ortaya çıkar.

Meme dikleştirme ameliyatının süresi genellikle 1,5 – 3 saat arasında değişir. Meme dikleştirme operasyonunun sonuçları uzun sürelidir. Operasyondan sonra kalan dikiş izleri bir süre kalır, fakat zaman içerisinde (hastaların %95’inde bir yıl içinde) neredeyse tamamen kaybolur.. 

Op.Dr. Hüseyin Güner,  son olarak “ Gebelikte kilo kontrolü yapılması bence formun bozulmaması için en önemli faktör Bunların dışında, bedenin doğuma hazırlandığı süreçte ağız yapısında aşırı hassaslaşma görülür ve diş eti problemleri ortaya çıkabilir. Doğum ertesinde annelerin bir diş hekimine görünmelerini mutlaka öneriyoruz. Uyarısında bulunuyor.

Superplast hakkında:

Superplast Estetik Cerrahi Merkezi, 2010 yılında, İstanbul’da, Estetik Plastik ve RekonstrüktifCerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Güner ve Op. Dr. Çoşkun Levent Taşçı tarafından kurulmuştur. Sadece son teknolojileri kullanan Superplast Estetik Cerrahi Merkezi, özellikle ABD’de en son çıkan teknolojilere sahip cihazları Türkiye’deki hastaların hizmetine sunmasıyla öne çıkıyor. Tamamen uzman hekimlerce gerçekleştirilen estetik cerrahi ameliyatlar ve tamamlayıcı tedavilerle beklentileri aşan memnuniyet düzeyi hedefliyor. Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nin teknolojisi 6 ayda 1 yenileniyor. Kullanılan cihazların  güvenilirliği kanıtlanmış ve en son teknolojilerle donatılmış olması merkezin cazibesini arttırıyor. Komplike cihazların kullanımı konusunda son derece deneyimli ve eğitimli olan Superplast doktorları, yurtdışından gelen estetik cerrahi doktorlarına cihazların kullanımı konusunda eğitim vererek bu konudaki başarısını ortaya koyuyor. Eğitim için ağırlıklı olarak İngiltere, Fransa, Bulgaristan, Güney Amerika ve Uzakdoğu’dan doktorlar geliyor.Superplast Estetik Cerrahi Merkezi’nin geniş kapsamlı hasta profilinde yurtiçi ve yurtdışından birçok tanınmış ismin yanı sıra iş dünyasından isimler ve öğrenciler de yer alıyor.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.