Tarih: 01.01.0001 00:00 126

Hakları Anlattı

Büyükçekmece Belediyesi, Birleşmiş Milletler ve UNICEF tarafından verilen haklarını çocuklara anlatmayı sürdürüyor.

Hakları Anlattı
 Sağlık, koruma, eğitim, güvenlik, çevre ve sosyalleşme konulu başlıklar altındaki haklarını ailelerine ve çocuklara öğretmeyi amaçlayan Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Hakları Masası, aynı zamanda devletin kurumlarına da köprü oluyor.


Hukuki sorumlulukları öğretiliyor

Büyükçekmece Belediyesi Çocuk Hakları Masası’nda, kamusal ya da özel sosyal yardım kuruluşları, mahkemeler, idari makamlar veya yasama organları tarafından yapılan ve çocukları ilgilendiren bütün faaliyetler, çocuğun yararı temel alınarak aktarılıyor. Çocuğun anne ve babasının veya kendisinden hukuken sorumlu olan tüm kişilerin hak ve ödevleri göz önünde tutarak, esenliği için gerekli, bakım amaçlı tüm uygun yasal ve idari önlemler de alınıyor. Çocukların sokakta çalışmasını ve yaşamasını önlemek; yardıma muhtaç ve kendi haklarını, özgürlüklerini savunamayan çocukları korumak ve problemlerine kalıcı çözümler üretmek idari makamlar ve kamu yöneticilerinin asli görevleri arasında.


Yeni hizmet binasında da sürecek

Tamamen gönüllülük esasına dayanan proje 1 psikolog, 1 aile danışmanı ve 2 avukatın desteği ile yürütülüyor. Çocuk Hakları Masası’nın örnek bir çalışma olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “İnsan hakları, kadın hakları ve çocuk hakları ile ilgili daha çok çalışma yapacağız. Yeni hizmet binasına vatandaşlarımız girdiği zaman ilk olarak bu büroları görecekler” dedi.


İlçe genelinde binlerce kişiye ulaşıldı

Hedef kitlesi okula gidemeyen, özürlü, sokakta yaşayan, madde bağımlısı, suça eğilimli, istismar ve şiddete maruz kalmış çocuklar olan proje yoluyla bugüne kadar binlerce kişiye ulaşıldı. Çocuk Hakları Masası Projesi kapsamında 22 mahalle muhtarı ile görüşüldü. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda çocuk hakları anlatıldı. Okullarda 176 öğrenciden oluşan öğrenci komisyonları ile okul aile birliklerinden 88 velinin katılımıyla da veli komisyonları oluşturuldu. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.