BÜYÜKÇEKMECE 2.09.2014 13:58:00 304 0

Büyükçekmece Belediye Meclisi Toplandı

Büyükçekmece Belediyesi’nin 2014 Yılı Eylül Ayı Meclis Toplantısı’nın birinci oturumu Batıköy Mahallesi, Mimarsinan Spor Kulübü Lokali’nde gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Belediye Meclisi Toplandı
Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilk kez halk oylaması ile gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve yenilenen kabineye değinerek, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kabinesini kutlayarak, Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu. 1 Eylül Dünya Barış günü içinde konuşan Başkan Akgün, özellikle yakın çevremizde yaşanan savaşlara ve şiddet olaylarına dikkat çekerek, artık tüm dünyanın gerçek anlamda bir barışı istediğini sözlerine ekledi. Akgün konuşmasının son bölümünde ise, Kumburgaz sahilinde deniz bisikleti kiraladıktan sonra kaybolan ve bugüne kadar sadece 1 gencin cesedinin bulunduğu olayın kendisini çok üzdüğünü ifade ederek; Türkiye Belediyeler Birliği’nin deniz bisikleti başta olmak üzere tüm deniz üzerindeki araçlara ilişkin bir yasal düzenleme hazırlaması için girişimde bulunduğunu açıkladı.


Kadro Derece Değişikliği

Daha sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. İlk gündem maddesi olan 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 96. Maddesinin (A) Fıkrasında, 6527 Sayılı Kanun'un 5. Maddesi gereğince yapılan değişiklik gereğince, Belediyemizce 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanunu'nun 15, 21, 56. 60 ve 84. Maddeleri gereğince uygulanacak maktu vergi ve harç tarifelerine ilişkin gruplar ile miktar ve tutarlarının, bu hususta Maliye Bakanlığınca yayımlanan 45 Seri No`lu Belediye Gelirleri Kanunu Genel Tebliği hükümleri doğrultusunda belirlenmesi hususu oybirliği ile kabul edildi. Gündemin 2’insi sırasında yer alan, Büyükçekmece Belediyesi’nin “dolu memur” kadrolarının bir kısmında “kadro derece değişikliği” yapılması hususunun müzakeresi ve karara bağlanması, oybirliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 3’üncü maddesi, “Boş” bulunan 2 adet “Ekonomist” kadrosunun değiştirilerek, ihdas edilecek yeni kadrolar karşılık gösterilmek suretiyle, 2014 yılında 5393 sayılı yasanın 49. maddesi ve 657 sayılı yasanın (4/B) maddesi hükümleri uyarınca 'Tam zamanlı olarak sözleşme' yapılmak suretiyle 2 adet “Grafiker”in “Sözleşmeli Personel” olarak istihdam edilmesi ve 2014 yılı sözleşme ücretlerinin belirlemesi konusu oybirliği ile Hukuk Komisyonu’na havale edildi.

Plan Tadilatları Komisyonlarda

4’üncü gündem maddesi, Büyükçekmece İlçesi, Çakmaklı Mahallesi, 158 Ada 3 Parsele ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması hususu oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. 5’inci gündem maddesi, Büyükçekmece İlçesi, Muratçeşme Mahallesi, 683 Ada 3 Parselin Kuzeybatısında bulunan terkli alana ve 682 Ada 1 Parselin ve 225 parselin bir kısmına ilişkin 1/ 1000 ölçekli plan tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması hususu oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi. Gündemin 6’ıncı sırasındaki, Büyükçekmece İlçesi, Hürriyet Mahallesi, 34 Parsele ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması konusu oybirliği ile İmar ve Harita komisyonlarına havale edildi.

Gündem Maddeleri Oybirliği İle Geçti

7’inci gündem maddesi, Büyükçekmece İlçesi, Fatih Mahallesi, 3547, 3548, 4042, 4050, 2627, 2630, 3707 ve 829 Parseller ile parsellerin bulunduğu yapı adasını çevreleyen yollara ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması hususu da yine İmar ve Harita komisyonlarına oy birliği ile havale edildi. Gündemin 8’inci maddesi, Büyükçekmece İlçesi, Hürriyet Mahallesi, 445 Ada 1 Parsele ilişkin 1/1000 ölçekli plan tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması hususu oybirliği ile İmar Komisyonuna havale edilirken, gündemin son maddesi olan, Büyükçekmece İlçesi, 19 Mayıs Maha​llesi, 4471 Parsele, 4471 Parselin doğusundaki ve güneyindeki terkli alanlara 1/1000 ölçekli plan tadilatı hususunun müzakeresi ve karara bağlanması konusu da yine oybirliği ile İmar Komisyonu’na havale edildi.

Gündeme ek olarak alınan 3 maddede ilgili komisyonlara havale edilirken, Eylül ikinci oturumunun yine aynı yerde 3 Eylül Çarşamba günü saat 14:00’da yapılması kararlaştırıldı.

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.