Tarih: 01.01.0001 00:00 433

Zafer Söyleşisi

Çatalca Belediyesi 15. Erguvan Festivali’nin üçüncü günü yani 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, ‘Zafer’i anlatan bir panel organize edildi.

Zafer Söyleşisi
Bu programa Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Erhan Afyoncu katıldı. Balkan Savaşları’nda Rumeli’nin elden çıkması ile konuşmasına başlayan Doç. Dr. Afyoncu, Çanakkale Savaşı’na da değinerek bu süreç sonrasındaki Kurtuluş Savaşı’ndaki başarıları anlattı. Sakarya Savaşı’nda düşman kuvvetlerinin Ankara Polatlı’ya kadar ilerlemesini de sözlerine ekleyen Erhan Afyoncu, TBMM’de alınan kadar sonrasında Mustafa Kemal Atatürk’ün ordunun başına geçmesini ve Türk ordusunun başarılarını katılımcılara aktardı. Söyleşinin sonunda ise Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Doç. Dr. Erhan Afyoncu’ya bir teşekkür plaketi verildi.

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.