Tarih: 05.09.2014 12:52

En Kutsal Yolculuk...

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, bu yıl Esenler’den kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adaylarıyla yemekli toplantıda bir araya geldi. Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa; Başkan Göksu'nun yanı sıra AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Müftü Vekili Server Akın, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu,  Esenler Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Burhan Şentürk, bazı Belediye Meclis üyeleri, Belediye birim müdürleri, hacı adayları ve aileleri katıldı.


Dua İstediler

Hep birlikte yenilen yemeklerin ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda Esenler Müftü Vekili Server Akın, hacı adaylarına 'Rabbimize teslim olma adına kutsal topraklara gidiyorsunuz. Ziyaretiniz mübarek olsun' dedi. Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat da, 'Çok önemli bir ibadete niyet ve gayret ettiniz. Allah da sizi hacca davet ettiği seçkin kullar arasına kattı' diye konuştu. Bolat, hacı adaylarına kutsal topraklarda neler yapmaları gerektiğini de kısaca anlattı. AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, 'O kutsal topraklara gittiğinizde ülkemize de dua edin. Birliğe ve duaya en çok ihtiyaç duyduğumuz günlerdeyiz. Allah haccınızı kabul etsin' dedi.


En hayırlı yolculuk

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, 'Bir insanın hayatta çıkabileceği en hayırlı yolculuk, hac yolculuğudur. Hacca gerçekten niyet edenler ve davet edilenler gidiyor. Eğer davet edildiyseniz Mevla size haccı nasip ediyor' diyerek söze başladı. Hacı adaylarına tavsiyelerde bulunan Göksu, 'Oradaki dakikalarınızı öldürmeyin. O güzel anlarınızı heba etmeyin. Çünkü Allah size öyle güzel bir şey bahşetmiş ki, O'nun evine gidiyorsunuz. Bundan daha güzel yolculuk olabilir mi?' dedi.


En büyük hazzı yaşadım

Hacı adaylarından Esenler için dua isteyen Göksu, 'Orada ülkemize, milletimize, Esenler'deki yoksullar, hastalar, dertliler için tavaf yapmanızı istirham ediyorum. Hacdayken Esenler için yaptığım tavafın, emanetini üstlendiğim 500 bin insan için yaptığım tavafın ve ettiğim duanın hazzını hiçbir şeyde yaşamadım' diye konuştu.


Helallik istedi

Konuşmaların ardından Esenler'den kutsal topraklara gidecek 143 hacı adayına içinde seccade, tespih, fes ve baş örtüsü bulunan birer çanta hediye edildi. Göksu, hacı adaylarıyla hatıra fotoğrafı çektirip onlardan tek tek helallik istedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —