ESENYURT GAZETESİ 5.09.2014 14:08:00 179 0

El Birliği İle Def Ettik

Esenyurt Belediye Meclisi yaz dönemi tatili ardından 1 Eylül Dünya Barış gününde toplam 19 gündem maddesi ile meclis çalışmalarına hızlı başladı.

El Birliği İle Def Ettik
 Meclis Başkan Vekili Emin Batmazoğlu’nun yönettiği toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından ilave maddeler okunarak oy birliği ile gündeme alındı.


İrem, “ Barış ortamı hepimizi mutlu eder”

Batmazoğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü sebebiyle gurup başkanlarına söz vererek mesajlarını ifade ettiler. İlk olarak söz alan CHP gurup başkanı Yavuz İrem, “Esenyurt Belediye Meclisi olarak Dünya Barış Gününü en içten hissederek kutlamak ve gelecekte aynı savaşların olmamasını temenni etmek istiyoruz. Ülkemizde bugüne kadar kardeş kavgasını çok ciddi yaşadık. Bugün barış süreci devam ediyor. Umut ediyoruz ki halkların beklentisi doğrultusunda bir barış ortamı kurulur ve bu barış hepimizi mutlu eder” dedi. Yavuz İrem, sözleri arasında Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun Dünya Barış gününde bir inşaat firmasının inşaat işçilerinin alacaklarına yönelik yapılan görüşmede bir Bayan Avukatı darp ettiğini ileri sürdü. 


Akboğa, “ Barışı istemeyenleri el birliği ile def ettik”

AK Parti Gurup Başkanı Mustafa Akboğa söz alarak Dünya Barış Günü ile ilgili gurubu adına düşüncelerini belirtti. Akboğa, “ Bugün özellikle Müslüman coğrafyasında Afrika’da ve Doğu Türkistan bölgesinde yaşanan saldırılar, bu bölgelerde yaşayan insanlara yönelik vahşet ve sömürü düzenidir. Bugün geldiğimiz milenyum çağında halen bunlar yaşanmaktadır ve bizleri üzmektedir. Ramazan ayında ve Ramazan Bayramında Gazze’de yaşanan soykırım ve bu bölge hala dört bir tarafı çevrili yarı açık cezaevi gibi dünyanın gözü önündedir. Ülkemizde ise 2002 yılında başlatılan birlik beraberlik ve kardeşlik çerçevesinde yaşananlar ülkemizde yıllardır bizlere dayatılan ırkçılığı, din, dil ve mezhep ayırımını bu ülkede bilinçli bir şekilde yaşatanları millet olarak hep birlikte ve el birliği ile ülkemizden def ettik. Bundan sonra Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içinde kardeşçe uzun yıllar yaşayacağımızı artık bütün milletimiz inanıyor. Bunlar istikrarlı duruş atılan cesur adımlar çerçevesinde sağlanmıştır. Bugün ayrıca dünya barış günü vesilesiyle belediye ile ilgisi olmayan bir gurup inşaat işçisinin haklarının alacaklarına yönelik Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu tarafından taraflar bir araya getirildi ve bugün sorun çözülmüş oldu. Fakat bu konu ile ilgili belediyemize ve Başkanımıza yönelik basın ve sosyal medya üzerinden gerçeği yansıtmayan bilgiler verildi. Burada tamamen bize karşı yapılan bir saldırı var. Fakat konu hakkında Dünya Barış Günü olması hasebiyle karşı bir şey yapmıyoruz. Bunulan ilgili birlik ve beraberlik sağlanarak mutabakata varıldı. İlgili firmalar gereğini ilgililere yapacaklar” dedi.


Meclis Başkan Vekili Emin Batmazoğlu, İnşaat işçileri konusunda açıklık getirerek sorunun çözüldüğünü ifade etti

Meclis Başkan Vekili Emin Batmazoğlu, gurup başkanlarının ele aldığı inşaat işçileri ile ilgili görüşme ve yaşananlar hakkında konuya açıklık getirdi. Batmazoğlu, “Belediye başkanımız işçi arkadaşlarımız ile bizzat görüşmek istedi. Ben birebir olayın içindeydim. Burada asıl konu bir alt taşeron firmanın alacağıdır. Bir taşeron firma iş yapmış ikinci taşeron alacağını almış, fakat işçi arkadaşların alacaklarını kendilerine nakletmemiş. Ama her şeye rağmen belediye başkanımız bu konuyu aynı gün içinde bizzat makamında çözüme kavuşturmuştur. Fakat ondan önceki görüşmelerde başkanımız sendika avukatı ve sendika başkanı olduğunu iddia eden arkadaşlarımız ile makamında yaptığı görüşmede ılımlı bir yaklaşım sergiledi. Ama avukat arkadaşımız sert ve hakaret dolu tavırlar gösterdi. Diğer taraftan sendika görevlisi olan arkadaşımızda aynı tavır içinde belediye başkanımıza fiziki müdahalede bulunmaya çalıştı. Yine koridorlarda polis arkadaşların arasından kurtularak başkana saldırmaya devam ederek küfür ve ağır hakaretler gerçekleştirdiler. Yani resmen hakaret etmeye ve kavga etmeye gelmişlerdi. Bu arkadaşlarımız aşırı hiddetli bir şekilde görüşmeye gelmişlerdi. Buna rağmen yaşanan tatsız bu olaydan sonra belediye başkanımız işçilerin meselesini çözdü ve kapandı. Fakat kamu nizamına karşı belediye başkanlığı makamında sözlü ve fiziki saldırılar yapıldı. Kötü bir olay oldu. Keşke olmasaydı. Her şeye rağmen Belediye Başkanımız Sayın Necmi Kadıoğlu işçilerin hatırına, işçilerin hakları hatırına ve Dünya Barış günü nedeniyle bu konuya çözüm getirdi ve konu kapanmış oldu” dedi.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.