GÜNCEL 5.09.2014 17:14:00 397 0

3M Ergonomi Ürünleriyle çalışan verimliliği ve iş kalitesi artıyor

İnovatif çözümleriyle hayatı kolaylaştıran ve yenilikçi binlerce ürün geliştiren 3M’in geniş ürün yelpazesi içinde yer alan ergonomik ürünler, güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı yaratmanın yanı sıra şirketlere verimlilik

3M Ergonomi Ürünleriyle çalışan verimliliği ve iş kalitesi artıyor
 Teknolojinin başdöndürücü bir hızla gelişmesi sonucu çalışma hayatında bilgisayar kullanımının artmasıyla, kötü ofis ergonomisine bağlı sağlık problemleri ortaya çıkıyor. Özellikle gün boyu masa başında çalışanlarda boyun, omuz ve sırt ağrıları ve karpal tünel sendromu gibi rahatsızlıklar görülüyor. Sadece ABD’de yılda 70 milyon kişi kas iskelet hastalıkları nedeniyle doktora gidiyor. İş kaybından doğan maddi kayıp 20 milyar doları geçerken, hastalıkların yarattığı toplam ekonomik yük ise 45-54 milyar dolar aralığına ulaşıyor.

Çalışma ortamında yapılan değişiklikler ve ergonomik ürünlerin kullanımı ile masa başı çalışanların sağlığını korumasına yardımcı olmak mümkün. Sandalye, klavye, mouse ve telefon pozisyonu ile monitör yüksekliğinin doğru ayarlanması ve parlamayı engelleyen bir ışık kaynağı kullanımı ile yaratılan konforlu bir çalışma ortamı bu rahatsızlıkları önleyebiliyor. İşyerlerinde yapılan ergonomik iyileştirmeler ayrıca şirketlere verimlilik ve iş kalitesi artışı gibi katkılarda bulunuyor.

 

Ofis ergonomisi hakkında çıkan yönetmelik de işvereni teşvik ediyor

3M Tüketici Ürünleri Grubu Pazarlama Müdürü Seda Aktaş, “Ofis ergonomisi iş güvenliği kapsamında değerlendiriliyor. Geçtiğimiz yıl “Ekranlı Araçlarla Çalışmalarda Sağlık ve Güvenlik Önlemleri Hakkında Yönetmelik” başlığı ile sektörde kanunsal bir düzenleme yapılması ofis ergonomisinin işveren nezdinde gündeme gelmesini sağladı. Kanunda işverenin ekranlı araçların kullanımından kaynaklanan riskler için her türlü sağlık ve güvenlik önlemini alması artık zorunlu tutuluyor. Yönetmelik kapsamında sağlanması gereken bazı asgari gereklilikler var. Klavyenin ön tarafına, operatörün/çalışanın bileklerini dayayabileceği özel destek konulması,çalışma masası veya çalışma yüzeyi; ekran, klavye, dokümanlar ve diğer ilgili malzemelerin rahat bir şekilde düzenlenebilmesine olanak sağlayacak şekilde, yeterli büyüklükte ve ışığı yansıtmayacak nitelikte olması, operatörün/çalışanın rahatsız edici göz ve baş hareketleri ihtiyacını en aza indirecek şekilde yerleştirilmiş ve ayarlanabilir özellikte doküman tutucu kullanılması gerekiyor” dedi.  

İnovatif çözümleriyle hayatı kolaylaştıran ve yenilikçi binlerce ürün geliştiren 3M’in geniş ürün yelpazesi içinde, çalışma ortamlarını konforlu ve verimli bir hale getirmek için tasarlanan bilgisayar ekran filtreleri, ayarlanabilir doküman tutacakları, el ve bilek bölgelerindeki gerilmelerden dolayı oluşabilecek zararı önlemeye yönelik mouse pad ve klavye için jelli bilek desteklerinin yanu sıra, ayak destekleri, laptop destekleri, monitör standları gibi ofis ürün ve aksesuarları da yer alıyor.  

 


3M hakkında

3M, 110 yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiriyor ve bu fikirleri dahiyane ürünlere dönüştürüyor. Tüm iş süreçlerinde inovasyonu temel alan 3M, 1987 yılından bu yana Türkiye’de hizmet veriyor; müşterilerinden ilham alarak yaratıcı çözümler üretiyor. Yıllık satış rakamı 31 milyar dolar olan ve 70 ülkede faaliyet gösteren 3M’in dünya çapında 89.000 çalışanı bulunuyor. Ayrıntılı bilgi için www.3M.com’u ziyaret edebilir ya da Twitter’da @3Mnews hesabını takip edebilirsiniz.

 

3M Türkiye hakkında

Dünyada 110 yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiren ve bu fikirleri dahiyane ürünlere dönüştüren 3M, 1987 yılından bu yana Türkiye’de, 400’den fazla çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin açıkladığı ilk 500 ihracatçı firma araştırmasında bu yıl 79 basamak birden yükselerek 396'ıncı sırada yer alan ve konumunu sağlamlaştıran 3M Türkiye, Çerkezköy’de kurulu üretim tesisinde Ar-Ge’ye sürekli yatırım yaparak, müşterileri için lokal çözümler üretiyor. Kişisel bakım, ev, hobi ve kırtasiye ürünleri, elektrik, elektronik, telekomünikasyon sistemleri, sağlık ürünleri, trafik güvenliği, grafik ve reklam çözümleri, işçi ve işyeri güvenliği çözümleri ve otomotiv, inşaat, kimyasal üretim gibi onlarca sektörde, endüstriyel ve kişisel ürünleriyle müşterilerine yaratıcı çözümler sunuyor.


Anahtar Kelimeler:

12 Vali Müfettişlik Görevine Getirildi

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Turhan Çömez'den Çarpıcı Açıklamalar

MHP’DEN YENİ YEMİN POLEMİKLERİNE YANIT…

Damat'tan Balcıoğlu'nun İddialarına Yanıt

Bakan Güler'den Kazakistan'a Ziyaret

Törene Üst Düzey Katılım

Rektör Prof. Dr. Altun’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Güzide Gençlik Merkezi'nde Yeni Dönem Başladı

Girişim Sermayesi Yatırım Fonu Onaylandı

Pakistan Büyükelçiliği Ankara'da Mango Tadımı Etkinliği Düzenledi

Bağcılar’da Bağ Bozumu Zamanı

Saniye Caran’a iade-i ziyaret

Yeniden Refahlı Milletvekili Bekin'den 'ekümenik' Eleştiri!


Balıkçı Kenan’ın Öncülüğünde Deniz Canlıları Müzesi 52. Yılını Kutladı

Türkiye’nin Cilt Sağlığına Acil Doktor İhtiyacı Var

185 MİLYAR LİRA EKONOMİYE GERİ KAZANDIRILDI

İtfaiye Haftası Coşkuyla Kutlandı

Gençlere Eğitim Destek Paketi

Erdoğan'dan Küresel İnovasyon Göstergeleri Raporu'na Destek Mesajı

Emrah, özel uçakla dünya turuna çıkıyor!

9 Akademisyen, Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde

Turizmin varış noktası: “Müze” 

İklim Değişikliği ve Enerji Yönetimi Hamlesi

Türkiye Bilişim Ödülleri Ankara’da Sahiplerini Buldu

Bu Festivalde Herkes Aradığını Bulacak

Ahilik Haftası’nda Coşkulu Katılım: Başkan Çalık, Esnaflara Ödüllerini Takdim Etti

Küpeli'den Dağ'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Halkın Sesine Kulak Verdi! Şantiye Projesinden Geri Adım Attı

TYBB’den Vali Yunus Sezer’e Ziyaret

Gıda sektöründe 250’yi aşkın alıcı Bursalı firmalarla buluştu

Artar; Kalıcı ve Uzun Soluklu Projeler Yapacağız...

Ahilik Kültürüne Davet...

Kel Aliço Pehlivan Güreşleri Ağası Oğuz Erdinç oldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.