Tarih: 01.01.0001 00:00

Minikler Keyifle “Okula Merhaba” Dedi

2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Veli Oryantasyon Programı’na Güngören Cumhuriyet İlkokulu ev sahipliği yaptı. Törene İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yüce

Minikler Keyifle “Okula Merhaba” Dedi
 Okul öncesi ve ilkokul 1. sınıf öğrencileri, 'uyum programı' kapsamında okula ilk adımlarını atarken, geçmiş yıllarda okulların açıldığı ilk gün okulda görmeye alışkın olduğumuz ağlayan çocuk manzaraları Güngören’de yerini gülen ve keyifli çocuklara bıraktı. Güngören Belediyesi, okula yeni başlayan miniklerin uyum sürecini kolayca atlatmalarını ve bu süreçte okula kolayca alışmalarını desteklemek amacıyla başlattığı “Okula Merhaba” projesi kapsamında ilçedeki tüm ilkokulların bahçesine portatif oyun grupları yerleştirdi. Okul bahçesine kurulan oyun alanları, ilk kez okulla tanışan öğrenci ve velilere keyifli anlar yaşattı.

2014 - 2015 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ve Veli Oryantasyon Programı’na ev sahipliği yapan Güngören Cumhuriyet İlkokulu bahçesine de yerleştirilen oyun gruplarında toplanan öğrenciler eğlenerek “Okula Merhaba” dediler. Törene katılan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız,  Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Cumhuriyet İlkokulu’nda çocuklarla bir araya gelerek miniklerin ilk gün okul heyecanına ortak oldu.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmalarında öğrenci velilerine seslenen Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, velilerden öğrencilerin ileriye dönük eğitim programını sağlıklı planlamaları konusunda dikkatli olmalarını istedi. Çocukların yetenekleri doğrultusunda eğitimde yönlendirilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Karaman “Bugün ilk kez okul yolunu tutan çocuklarımızın hayatında önemli bir dönem başlıyor. Sadece çocuklarımızın değil onların geleceğini planlayan, düşünen ailelerimiz de çok heyecanlı. Rabbim hayırlı etsin. Sizlerden bir şey rica ediyoruz. Çocuklarımız yeni öğretim dönemiyle yeni bir hayata başlıyorlar. Muhakkak ki sizin çocuklarınızla ilgili gelecekte ne olacaklarıyla ilgili hayalleriniz var. Ama şunu bilin ki sizin hayallerinizden daha önemli olan çocuklarınızın neyi başarabileceği, hangi konuda yetenekli olduğu.  Çocuklarınızı yönlendirirken, onların yeteneklerine dikkat ederek bunu yapmanız çok önemli. Çünkü bu çocuklar aynı zamanda ülkemizin en önemli ve büyük gücü.  Bu potansiyeli en doğru şekilde değerlendirmek hepimizin en önemli görevi.

Bizler, belediye olarak Güngören’deki okullarımızın fiziki şartlarının iyileştirilmesi için üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz. Bu güne kadar da bu yolda önemli mesafeler kat ettik.   Yenilenen, fiziki şartları iyileştirilen okullarda eğitim kalitesinin arttırılması için de siz velilerimize önemli görevler düşüyor. Sadece ilk gün değil, çocuklarımızın tüm eğitimi boyunca okullarıyla ilgilenmek, sürekli irtibat halinde olmak ve okul yönetimine destek olmak çok önemli. Çünkü bu okul sizin. Burada misafir olan biziz. Buranın gerçek sahibi sizsiniz. Okulunuza, öğretmenlerinize, yönetime, okul aile birliğine sahip çıkarsanız şüphesiz çocuklarınız daha iyi bir eğitim görür. Tüm bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim öğretim döneminin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız ise yaptığı konuşmada “ Okullar Hayat Olsun projesinin temel ruhuna, esprisine uygun ve gerçekten bütün unsurlarıyla mükemmel bir okulda, Cumhuriyet İlkokulu’nda sizlerle olmak benim açımdan da çok keyifli. Bütün okullarımızın standartlarının içinde bulunduğumuz okul gibi olmasını diliyoruz.  Okulların alt yapısını hazırlama, okullarımızın ihtiyaçlarını karşılama noktasında desteklerini esirgemeyen Başkanımız Şakir Yücel Karaman’a ve onun şahsında başta Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olmak üzere eğitime destek veren, el veren, eğitime yüreğini koyan tüm belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum “dedi.  

Okullarda başlatılan uyum programı ve TEOG hakkında da bilgiler veren Yıldız  '2014 - 2015 eğitim - öğretim yılı uyum programı dediğimiz çalışmayla başlıyor. Sadece Anasınıfı, 1. Sınıf öğrencileri için değil ortaokul ve 8. Sınıfı bitirip, TEOG sınavına girip okullarına yerleşen çocuklarımızın da uyum programları var. TEOG sınavlarıyla ilgili nakil süreci devam ediyor. Dolayısı ile velilerimizin sadece 1. sınıfta çocukları yok. Bu çocuklarımız için de yeni dönemin hayırlı olmasını diliyoruz. Çocuklarımız bu nakil sürecinde tercihlerini takip ettikleri takdirde, puanları itibariyle daha iyi bir üst tercihine taşıyabilirler. Nakil süreci sadece istediği okula yerleşememiş çocuklarımız için değil, genel anlamda hak ettikleri ideallerinde olan okullara yerleşmeleri için de bir fırsattır. Bunu da iyi değerlendirsinler derim' dedi.


Konuşmaların ardından ilkokul öğrencileri tarafından hazırlanan dans gösterisi izleyicilerden büyük alkış aldı. Program sonrası, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel karaman ve ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman minik öğrencilerle birlikte derse girerek onların ilk gün heyecanlarını paylaştı.


Buruk Teşekkür…

ÜLKÜCÜ BAŞKANDAN CUMHUR İTTIFAKI ADAYLARINA TAM DESTEK

Muhsin Yazıcıoğlu Manisa'da anıldı

Türkiye Yüzyılı’na damgasını vuracak projeler

Darıca’nın diş hastanesi projesi hazır!

Bursa'da dağ yöresi kırsal turizmle kalkınacak

İYİ Parti’den Dünya Emekçi Kadınlar Günü açıklaması

Dünya Kadınlar Günü'nde Emel Gözükara Durmaz'dan önemli mesaj

Mert Yöneyer: “Ayırmadan ayrışmadan Foça için çalışacağız”

MHP %33.20 Puan ile Önde

Düzce'de Faruk Özlü'den 100 proje tanıtımı 

RECEP EROL, VİZYON PROJELERİNİ TANITTI... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

İmamoğlu'ndan 'Atatürk' çıkışı

Ali Babacan: “81 ilin tamamında adaylarımız var”

İYİ Parti’den Toplu İstifa… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)


Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Akdağmadeni Gücü Spor U15 Liginde ilk maçına çıktı

İYİ Parti'de bir istifa daha

Judo şampiyonları Ordu'dan çıktı

Türkiye Bisiklet Turu'nda itiraz geldi birinci değişti!

Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmayacak

Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya

Koltuk değneklerini attı, sahneye çıktı

3 Nisan’ı yüzme şenliği ile kutladı

İzmit'teki resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu 

23 Nisan coşkusu salonlara sığmadı

İlk kez 'Çocuk Zirvesi' düzenlenecek

SGM’lerde 23 Nisan şenliği

Bursalı muhasebeciler tepki için meydana indi

Başkan Büyükkılıç'a eğitimcilerden “teşekkür” plaketi

Patent ve Marka ücretleri güncellendi

Manisalı sporcular Ordu'da yarışacak

Çayırova Belediyesi, Süper Lig için Play-Off oynayacak

MMG Bursa’da yeni başkan Ahmet Ercan Kızılcık

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.