Tarih: 11.09.2014 11:25

İş kazası haberlerinde korkutan patlama

Facebook Twitter Linked-in

 Ülkemizde son yıllarda yaşanan iş kazalarının sonu gelmiyor. 2012 yılında Tuzla'daki tersanelerde yaşanan iş kazaları, Mayıs ayında Soma’da yaşanan maden kazası ve son olarak bir rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansörün düşmesi sonucu 10 işçimizin yaşamını kaybetmesi, herkesi derinden yaraladı.

 

Türkiye büyüyüp geliştikçe, projeler de büyüyor. Projeler büyüdükçe riskler de artıyor. Medyada yer alan haberleri inceleyen Medya Takip Merkezi (MTM), iş kazalarıyla ilgili araştırmada çok çarpıcı sonuçlar elde etti. MTM’nin araştırmasına göre iş kazaları, 2010 yılında, Türkiye genelinde yazılı basında 4 bin 500 habere konu oldu. 2011 yılında bu rakam yüzde 22 artışla 5 bin 500'e yükseldi.  Özellikle Tuzla tersanesindeki iş kazalarının gündemde çok yoğun yer aldığı 2012 yılında bu rakam yüzde yüzlük bir artış göstererek 10 bin 822 adet habere ulaştı. Bu sayı 2013 yılında da aynı seviyelerde gerçekleşirken, 2014 yılında dramatik bir yükseliş yaşandı. 2014 yılının ilk 8 ayında iş kazaları ile ilgili 13 bini aşkın haber yapıldı.

 

2014 yılında aylık haber ortalaması 900 civarında gerçekleşirken, Mayıs ayında yaşanan Soma faciası Mayıs ayı rakamlarını 5 bin 748'e, aylık ortalamayı da bin 500 seviyelerine çıkarttı. Mecidiyeköy'deki bir rezidans inşaatında yaşanan kazada 10 işçinin yaşamını yitirmesi, Eylül ayının ilk haftasında haber sayısını 400'ün üzerine taşıdı...

 

2014 yılındaki toplam haber sayısı dikkate alınarak aylık bin 592 haber ortalamasının yılın son 4 ayında da gerçekleşmesi halinde, 2014 yılında 2013'e oranla yüzde 100 artışla 20 bine yakın iş kazası haberi ile korkunç bir istatistiğe imza atılacak gibi görünüyor. 2010 yılına göre haberlerdeki 5 kata yakın artış ürkütücü bir gerçeğin altını çiziyor; risk yönetimi olmadan çalışma ve iş güvenliği konusunda alınan önlemler ne kadar yetiyor?

 

NOT : Araştırma MTM Medya Takip Merkezi tarafından arşivlenen yazılı basın  mecralarındaki verilere dayanılarak gerçekleştirilmiştir. Çoğunlukla ölümlü kazaların habere konu olması ve bazı kazaların haberlere konu olmaması nedeniyle kabul edilebilir bir hata payı vardır.

 

 

 Ayrıntılı bilgi için;

MTM Medya Takip Merkezi      +90 212 442 30 00                                www.medyatakip.com

Ertuğ Batar                              Kurumsal İletişim                                e.batar@medyatakip.com

Duygu Çavdar                          Kurumsal İletişim                               d.cavdar@medyatakip.com

 

MTM Hakkında:

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki merkezinin yanı sıra, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Samsun, Adana, Gaziantep şehirlerinde 9, Almanya’da ve Azerbaycan’da birer olmak üzere toplam 11 noktada temsil edilen Medya Takip Merkezi (MTM), takip ettiği 4 bini aşkın yayın ve 150 çalışanıyla Türkiye’nin önde gelen medya takip kuruluşlarındandır. İstanbul’da, 1999 yılında kurulan MTM, ilk şubesini 2006 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiştir. Kısa sürede Türkiye’de medya takip sektörünün lokomotifi haline gelen kuruluş, aynı yıl Almanya’da açtığı temsilciliği ile faaliyetlerini yurtdışına taşımıştır. Geçtiğimiz Haziran ayında, Azerbaycan’ın ilk medya takip şirketini faaliyete sokan MTM, klasik ve dijital medya takibinin yanı sıra, Medya Bilgi Rehberi, Etkinlik Takvimi ve Online TV Arşivi gibi servisleri ile de sektörde öne çıkmaktadır. Uluslararası platformda büyümeyi, hedefleri arasında tutan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren MTM, üyesi olduğu uluslararası medya takip şirketleri federasyonu FIBEP’in diğer üyeleri ile global anlamda iletişimde bulunmaya devam etmektedir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —