Tarih: 11.09.2014 15:47
Uzmanlar Uyardı...
Doç. Dr. Sinan Tozoğlu, AÜ Diş Hekimliği Fakültesi olarak son 3 ayda 3 hastada bu tip rahatsızlık tespit ederek, tedavilerinin sürdürüldüğünü söyledi. Doç. Dr. Tozoğlu, 'Çene eklemi problemi genetik nedenlerle de oluşabilir. Bu durumda çene gelişimi de etkileneceğinden, ilerleyen yaşla gelişimde anomaliler olması hastada estetik ve fonksiyonel problemlere yol açar. Hastanın yaşam kalitesinin düşmesi psikolojisini de olumsuz yönde etkileyebilmektedir' dedi.
Yemek yeme, konuşma, esneme sırasında kaslara elle muayene yapıldığında ağrı, hassasiyet varsa, şikayetler giderek artması veya birkaç gün içinde geçmemesi halinde çene cerrahisi uzmanıyla görüşülmesi önerisinde bulunan Doç.Dr. Tozoğlu, şöyle dedi:
'Çene eklemi rahatsızlıkları bazen kulağa yansıyan ağrılara da neden olur. Hasta kulak ağrısı, kulak çınlaması hatta işitme kaybından bahsedebilir. Ancak problem tamamen çene ekleminden kaynaklanmış olabilir. Hastaya kulak burun boğaz polikliniğinde teşhis konulamamışsa çene cerrahisine de muayene olmalıdır.'
İHMAL, CERRAHİ MÜDAHALE GEREKTİRİR
AÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nde çene eklemi rahatsızlık tanı ve tedavilerinin yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Tozoğlu, şöyle devam etti:
'Egzersiz ve fizik tedavi yöntemlerinin yanı sıra, lazer tedavileri, eklem içi yıkama ve çok yakında başlayacağımız artroskopik yöntemlere, açık eklem cerrahisine kadar geniş bir yelpazede tedaviler yapmaktayız. Çok basit yöntemlerle tedavisi mümkün olan çene eklemi problemleri tedavi edilmediğinde, cerrahi çözümler gerektirmektedir.'
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —