Tarih: 01.01.0001 00:00 254

Yeni Sağlık Merkezleri Açıldı

Esenyurt’ta sağlık alanındaki yeni yatırımlarla 3 yeni proje daha Esenyurt halkının hizmetine açıldı. Esenyurt Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Ek Hizmet Bölümü ve Engelliler Koordinasyon Merkezi Esenyurt halk?

Yeni Sağlık  Merkezleri Açıldı
 Esenyurt Belediyesi yeni dönemde de sağlık alanındaki yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.Toplu Açılış Törenine ev sahipliği yapan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tören alanında, Esenyurt Belediyesi Folklor Ekibinin düzenlediği Halk Oyunlarının ardından Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nunyaptığı konuşmalar ardından Esenyurt Toplum Ruh Sağlığı Merkezi hizmete açıldı.


“Sağlık İçin Yeterli Değil Ama Yapacağız”

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada; “Maddi değeri biraz küçük ama manevi değeri büyük olan bu açılışlarımızı bugün gerçekleştiriyoruz. 20 kadar Sağlık Ocağı, Aile Sağlığı Merkezleri, 2 tane Hastane ile birçok ilçeye göre iyi bir konumdayız. Fakat bu bizim için ve Esenyurt halkı için yeterli değildir. Nüfusumuz her yıl 50-60 bin civarında artıyor. İstanbul’da 4’ncü, Türkiye’de ise en iyi 11’nci İlçe konumundayız. 2 milyon kişiye hitap eden bir Devlet Hastanemiz var. 20 tane daha Sağlık Ocağı yapıp Sağlık Bakanlığımıza devredeceğiz. Bunun yanı sıra park konseptinde Sağlık Merkezi oluşturup Sağlık Bakanlığımıza ve halkımızın hizmetine sunacağız. Şuanda Devlet Hastanemizden güde 5 bin hasta yararlanmaktadır. Yeni sağlık tesislerimiz ve araçlarımız tüm halkımıza hayırlı olsun” dedi.


“Esenyurt Ek Binasının Temelini Yakında Atacağız”

Başkan Kadıoğlu ardından söz alan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Sağlık alanında son 12 yılda çok önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen Bakan Müezzinoğlu; “Önümüzdeki 4-5 yıl içinde sağlık hizmetinin en iyisini, en güzelini, en gelişmişini sunan bir ülke haline geleceğiz.İnşallah yakın zamanda Esenyurt Devlet Hastanesi ek binasının temelini atacak noktaya geleceğiz.


“İftira Attılar Bir Saat Sonra Utanır Duruma Düştüler”

“Sağlıkta da bazı iftiralara yine muhatap oluyoruz” diyen Bakan Mehmet Müezzinoğlu, sözlerine devam ederek,
“Bu iftiralar bazen saatlik, bazen gündelik oluyor. İftira atanlar keşke biraz utanabilseler. Keşke bu milletin karşısında mahcup olma duygusunu taşıyabilseler. Geçtiğimiz hafta medyaya isminin başında profesör kariyeri olan bazı meslektaşlarımız çıktı. ‘Uyuz salgını dolayısıyla servis kapatıldı’ dedi. Hâlbuki tek bir hastamızda uyuz yoktu. Servis kapatılmamıştı ve yalan söylediler. Bir saat sonra utanır duruma düştüler. Bir haftadır ‘Ankara’nın suyundan ishal oldum’ diyen hanım efendi bir baktık ki hanım efendinin kaldığı sitede kaçak su kullanılıyor, kuyu suyu kullanılıyor. Hanım efendi milletvekili olarak Ankara’nın huzurunu iftira atarak bozmaya çalışıyor. Bir bakıyorsun ki kendi hukuksuzluk yapıyor, bu ülkenin hukuk dışı imkânlarını kullanıyor. Artık vatandaş bunları çok iyi görüyor. Zaman kaybettirmeye hiç kimsenin hakkı yok” diyerek sözlerini tamamladı.
Toplum Sağlığı Merkezinin açılışı ardından Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca, Feyzullah Kıyıklık, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve beraberindeki heyetEngelliler Koordinasyon Merkezini ve Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Ek Hizmet Binasını gezdi ve yeni Hasta Nakil Aracı ile Tam Donanımlı Engelli Hasta Aracı hakkında bilgi aldı.


Bakan Müezzinoğlu, Feyzullah Kıyıklık'ı Muayene Etti

Sağlık Bakanı DR. Mehmet Müezzinoğlu, Esenyurt Devlet Hastanesi Acil Ek Bölümü’nü ziyareti sırasında doktor önlüğünü giydi ve AK Parti İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık’ın tansiyonunu ölçerek ilk müdahaleyi yaptı. Bakan Müezzinoğlu Esenyurt ziyaretlerini tamamlayarak ilçeden ayrıldı.   


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.