Tarih: 01.10.2014 13:19

Çanakkale'ye Akın!

Facebook Twitter Linked-in

 Esenler Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Esenler sakinlerini tarihe yolculuğa çıkardı. Böylece Esenlerliler, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizesiyle şanlı tarihimizle buluştu. Bu yıl Esenler’den Çanakkale’ye toplam 7 bin Esenlerli akın etti. Çanakkale’de tarihin akışını değiştiren kahramanları ziyaret eden vatandaşlar, eşsiz kahramanlık destanlarının yaşandığı şehitlik bölgesinde duygu ve gurur dolu anlar yaşadılar.

Borçlarını Yerine Getirdiler
Esenler esnafından gençlerine, kadınından çocuğuna kadar 7 bin Esenlerli, vatanları uğruna canlarını feda eden şehitlerin kabirlerini ziyaret ettiler. Vatandaşlar geziler sırasında önce Esenler Belediyesi’nin içerisinde restauranttan çay bahçesine, kafeteryasından mescidine, tuvalet ve lavobalara kadar her şeyin yer aldığı Gelibolu’daki dinlenme tesisinde sabah kahvaltısı yapıp vatandaşlar, kahvaltının ardından rehberler eşliğinde Çanakkale Şehitliği’ni ziyaret ettiler. Şehitlerin kabirlerinde dualar edip duyguları doruk noktasına ulaşan ziyaretçiler, bir borcu yerine getirmiş olmaktan da memnun olduklarını ifade ettiler.

Memnuniyetlerini Belirttiler
Vatandaşlar, Esenler Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu Çanakkale gezileriyle ilgili kendilerine dağıtılan anketleri de cevapladılar. Esenlerliler, anketin sonuna yazdıkları yorumlarla da bu geziden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Çanakkale’ye daha önce hiç gitmemiş olanlardan, bir grupla ilk defa gidenlere kadar çok sayıda görüşün aktarıldığı anket kâğıtlarından, Esenler Belediyesi’ne tebrik ve teşekkür yağdı.

5 Yıldızlı Hizmet
Esenler Belediyesi’nin ev sahipliğinde 1915 ruhunu Çanakkale’de yaşamaktan gurur duyduklarını belirten ziyaretçiler, “Bu, gurur duyulacak bir gelenek. Torunları olarak kahramanlarımızı, dedelerimizi ve onların şanlı mücadelesini bu topraklarda andık. Esenler Belediyesi de bize 5 yıldızlı hizmet sundu burada. Allah emeği geçenlerden razı olsun” diye konuştular.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —