Tarih: 01.10.2014 17:52

BAGİMDER'e Destek

Facebook Twitter Linked-in

 Bağcılar Kültür Merkezi’ndeki program öğretmen Muhammed İnci’nin Kur’an-ı Kerim’den Aşrı Şerif Tilaveti ile başladı.  Programda bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı 28 Şubat sürecini hatırlatarak ‘yüzyıllar sürecek’ denen bir tablonun bugün artık ortadan kalktığını belirtti. İmam Hatip Liseleri’nin büyük bir sorun olduğu algısının oluşturulmaya çalışıldığının altını çizen Çağırıcı, şimdi ise yeni statü ve yapının konuşulduğunu anlattı. Çağırıcı, “Şimdi İmam Hatip neslinin yetişmesi heyecanını duyuyorum. Allah (c.c) nasip edecek ki, bir şekilde mezunu, mensubu ve sevenleri olarak böyle bir topluluk içinde bulunacaksınız.” diye konuştu.  Çağırıcı, yeni bir çalışma yapılarak yeni statüde İmam Hatip Okullarının güçlendirilmesi gerektiğini anlattı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü ile BAGİMDER gibi derneklere ve okul aile birliklerine önemli görevler düştüğünü de belirten Çağırıcı, “Gerçekleştirilecek çalıştayların rapor haline getirilip ilgili bakanlık ve yetkili mercilere sunulması gerekiyor.” dedi.  Çağırıcı, ayrıca BAGİMDER ile birlikte çalışarak kız öğrencilerin servis sorununu çözeceklerini de sözlerine ekledi.

Dönmez Değerlendirmede Bulundu
BAGİMDER Başkanı Hasan Hüseyin Dönmez de konuşmasında Bağcılar’da 11 İman Hatip Okulu’nun hizmet verdiğini hatırlatarak, bu okullarda kaliteli eğitim ve öğretim verilmesini sağlamak için çalıştıklarını ifade etti. Derneği, İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık ile Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da aralarında bulunduğu 68 kişiyle 31 Aralık 2013 yılında kurduklarını hatırlatan Dönmez sözlerini şöyle sürdürdü:“Başta İmam Hatip olmak üzere mezunlarımız ve diğer okullardan mezun olanlar arasında yardımlaşma, sosyal ve kültürel araştırmalar yapmayı amaçlıyoruz. İlk Olağan Genel Kurulu’nu 9 Şubat’ta yaptık. İmam Hatip Liseleri arasındaki iletişimi kurmaya çalıştık. Okul Aile birlikleri, öğretmenler ve veliler ile çok faydalı toplantılar yaptık. Başta Kur’an-ı Kerim öğretimi olmak üzere farklı alanlarda kültürel ve sosyal faaliyetlerde de bulunan BAGİMDER Etüd Merkezimizi açtık. Erkek talebelere de hizmet vermek için gayret ediyoruz. İmam Hatipler Liseleri’nde meslek derslerinde de Arap asıllı uzman hocalar ders veriyor.” Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağcılar Belediyesi, İlçe Müftülüğü ile birlikte Olimpik Spor Salonu’nda Kutlu Doğum Programı düzenlediklerini anlatan Dönmez, öğrencilerle birlikte Bağcılarlılara lokum ve gül suyu dağıttıklarını ve Kefken’de gençlik kampı düzenlediklerini söyledi. Dönmez ayrıca geçtiğimiz Ramazan ayında Meydan’da açtıkları Kermes’in çadırının iki günlük gelirini İHH vasıtasıyla Filistin’e gönderdiklerini sözlerine ekledi.AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk de BAGİMDER’in yaptığı çalışmalara dikkat çekerek, İlçede 200 bine yakın öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlattı. Öztürk, bunun da yüzde 6’ya tekabül ettiğini belirterek, “İmam Hatip Liseleri zor süreçlerden geçti. Hamdolsun bugün ülkemiz İmam Hatip Lisesi mezunu bir Cumhurbaşkanına sahip oldu. Ülkemiz artık normalleşiyor. Ancak şimdi artık fırsat eşitliğinde bir eğitim veriliyor.“ diye konuştu. İmam Hatip Okulları’nın öğretmenlere emanet edildiğini kaydeden Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz daÖğretmenler sınıfta vicdanlarıyla baş başa kalmaktadırlar. Bu nesil bütün dünyanın özlemle beklediği bir nesildir.” dedi.  Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da Kur’an’ın ders değil hayat kitabı olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanımız İmam Hatip Lisesi'nde Okudu
Kent Konseyi Başkanı Kerim Aytekin ise 1967 yılında İstanbul İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da aynı okulda eğitim gördüğünü kaydetti. Aytekin şunları söyledi: “Hepimiz aynı şartlarda okuduk. Yurt olmasaydı biz okuyamazdık. Allah razı olsun gönül verenler olmasaydı bu iş yürümezdi. Günümüzün şartları çok daha değişik. Bizler şimdi sonsuz imkanlara sahibiz. Sağlanan maddi ve manevi destekleri çok iyi değerlendirmeliyiz.”

Görüş ve Temennilerini Paylaştılar
Programda görüşlerini ifade eden BAGİMDER üyeleri, öğretmenler ve diğer davetliler imam hatip bilincinin oluşmasında eğitimin kalitesinin önemine vurgu yaptılar. Bunun için de Arapça’ya hakim öğretmenlerin görev yapması gerektiğinin altını çizen üyeler, İmam Hatip Liselerinin ilerlemesi ve öğrencilerin şuurlu yetiştirilmesi için birlik ve beraberlik içerisinde davranılması gerektiğinin altını çizdiler. Kur’an ve Arapça derslerinin önemine dikkat çeken üyeler, eğitimde imam-hatip işbirliğine önem verilmesi gerektiğini söylediler.
Program sonunda BAGİMDER’e maddi ve manevi yardımda bulunanlara plaket verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —