Yoğun kentleşme, alanların büyümesi, trafik, hava muhalefeti gibi nedenlerle giderek maliyetli hale gelen ilçe veri toplama uygulamaları için profesyonel ve yeni sistemleri kullanmayı tercih eden Beylikdüzü Belediyesi, kent coğrafi sistemini v
Klasik Metoda Göre Onlarca Kat Daha Hızlı Veri
Yeni veri toplama metodu olarak karşımıza çıkan 360 Derece Panaromik Görüntü Alım Teknolojisi ile araç üzerine monte edilmiş gelişmiş bir kamera ve konumlandırma düzeneği, 70 km/h hızla yol alırken dahi veri toplayabiliyor. Bu orta ölçekli bir ilin 1000 km'lik yol ağına ait verinin, en fazla bir haftalık çalışma ile tamamlanacağı anlamına geliyor. Belediye, bu sistem sayesinde klasik metotlara göre onlarca kat daha hızlı veri toplanma imkanına sahip oluyor. Bu teknoloji, bina; yol ve yol öğeleri, kent mobilyaları, park / ağaçlandırma, afet planlama, işyeri tabela, kamu alanları, işgaliye, sağlık alanları envanterlerinin çıkarılmasında yoğun olarak kullanılıyor.
360 Derece Çekim Çok Farklı
360 derece sokak görüntüleri ilk çıktığından beri çok ilgi çekiyor ve tahminlerin üstünde bir hızla uygulama alanları genişliyor. Haritayla ve uydu görüntüsünü yetersiz bulan kullanıcılar için artık sokak seviyesine geçip 360 derece çevrelerini görmek, hatta 3 boyutlu olarak ölçüm yapabilmek ve sayısallaştırmak mümkün. Belediye ise 360 derece çekim sistemi ile numarataj kontrolü, kentsel dönüşüm, kentsel tasarım proje alanları belirleme, trafik işaretleri kontrolü ve envanteri, nitelikli yapı denetimi için ön kontrol saha çalışmaları, tadilat projeleri için ruhsat verme öncesi ön kontrol, tahrip edilen yeşil alanlar ile ilgili hasar tespit çalışması, vatandaş şikâyetlerinin kontrolü, atık toplanması ile ilgili planlamaların yapılması gibi çalışmalarını büyük bir verimlilikle yerine getiriyor.
Veriye Bakış Açımız Değişiyor
360 ile klasik yöntemlerde 'veriyi topla, değerlendir, bir gün kullanılır' mekanizması geçerliyken, artık 'veriyi topla, yarı işlenmiş depola, gerektiğinde değerlendir ve kullan' sistematiğine geçiliyor. Tüm yol ağının halihazır haritasını üretip, henüz onda birini bile kullanamadan eskiyen pahalı bir veri yerine, çok ucuz maliyetlerle toplanıp gerektiğinde üzerinden ölçü alınarak, değerlendirme yapılabilen ucuz bir veri kullanmak gerekiyor. Bu sayede daha sık aralıklarla veri elde edebilmenin önü açılıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.