Tarih: 01.01.0001 00:00 107

Akgün’ün eserleri ABD üniversitelerinde

Belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültür, sanat ve eğitim alanlarında da önemli projelere imza atan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eserleri, ABD kongresi ve 5 önemli üniversitenin kütüphanesinde.

Akgün’ün eserleri ABD üniversitelerinde
 Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün kaleme aldığı 3 eser ile Büyükçekmece Belediyesi Kültür Yayınları’nın en önemli eserlerinden biri olan 3 ciltlik “Yakın Doğu Sorunları Üzerine Lozan Konferansı”  kitapları talep üzerine ABD’nin 5 üniversitesi ile Amerikan Kongresi kütüphanelerinin raflarında yerlerini aldı.

 

Gelen talep üzerine gönderildi
Harvard Üniversitesi Kütüphanesi Türkiye Temsilciliği (İSİS) tarafından Büyükçekmece Belediyesi’ne gönderilen yazıda, temsilcisi oldukları Amerikan Kongresi, Harvard Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Michigan Üniversitesi,  New York Üniversitesi, Ohio Üniversitesi ve Bodleian Üniversitesi kütüphanelerine gönderilmek üzere 2014 yılında yayınlanan kitaplar talep edildi. Büyükçekmece Belediyesi, Amerikan Kongresi ve 5 üniversiteye ulaştırılmak üzere İSİS’e 3 ciltlik “Lozan Konferansı”, “Ataçağ”, “Atatürk ve Cumhuriyet” ile “Türkiye’de Yerel Yönetimler Tarihi ve Bugün” isimli eserleri gönderdi.

 

3 eserde Başkan Akgün’ün imzası var
Amerikan Kongresi, Harvard Üniversitesi, Princeton Üniversitesi, Michigan Üniversitesi,  New York Üniversitesi, Ohio Üniversitesi ve Bodleian Üniversitesi kütüphanelerinin standlarında ve arşivlerinde yer alacak olan Ataçağ, Atatürk ve Cumhuriyet ile Türkiye’de Yerel Yönetimler Tarihi ve Bugün isimli eserler Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün imzasını taşıyor.

Büyükçekmece Belediyesi Kültür Yayınları arasında önemli bir yere sahip olan “Yakın Doğu Sorunları Üzerine Lausanne Konferansı”, Lozan Barış Anlaşması üzerine bugüne kadar yayınlanmış en kapsamlı eser. Türkiye’nin saygın tarihçileri tarafından da kaynak olarak gösterilen eser konferans görüşmelerinin tutanak ve belgelerini, genel oturum protokollerini, birinci komisyonun tutanak ve raporlarını en detaylı biçimde aktarmasıyla ayrı bir öneme sahip. 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.