Tarih: 25.10.2014 11:47

Anadolu’ya umut oldu

Facebook Twitter Linked-in

Büyükçekmece Belediyesi'nin ilçenin farklı noktalarına yerleştirdiği 3 adet kitap ve oyuncak kumbarası binlerce kişinin umudu oldu.


Proje amacına ulaştı

Büyükçekmece Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından başlatılan, ilçe halkının da bağışları ile kısa sürede amacına ulaşan kitap ve oyuncak kumbaralarına ilgi giderek artıyor. Kumbaralarda haftalık ortalama 500’ün üstünde kitap, 200’ün üzerinde de oyuncak toplanıyor. Her hafta düzenli olarak boşaltılarak, tasnif işleminden sonra kullanılabilir durumda olan kitap ve oyuncaklar ise ihtiyaçlara yönelik olarak değerlendiriliyor.


Kitaplara ilgi çok büyük

Kumbaralarda toplanan okunabilir durumdaki kitaplar çeşitlerine göre ayrıldıktan sonra, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gelen talepler doğrultusunda ücretsiz olarak dağıtılıyor. En çok talep cezaevleri, öğrenci yurtları, öğretmenevleri, sivil toplum kuruluşları, köy ve kent okullarından gelirken,  sadece 2014 yılının ilk 9 ayında toplanan kitapların 3 bin 500 adeti bu yerlere bağışlandı. Bugüne kadar toplanan kitaplardan binlercesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun 16 köy okulundaki kütüphanelerde yerlerini aldı. Kalan kitaplar ise, Büyükçekmece ilçesi sınırlarında bulunan okullar ve kıraathanelerin okuma köşelerine gönderildi.


Oyuncaklar çocukları sevindiriyor

Toplanan oyuncaklar titiz bir çalışma sonrasında temizlenirken, ihtiyaç halinde ise, özel deterjanlarla yıkanarak hijyenik bir duruma getiriliyor. Temizlik ve bakımları yapılan oyuncaklar Çakmalı ve Tepecek bölgelerinde bulunan Çocuk Oyuncak Kütüphanelerine gönderiliyor. Ayrıca yoksul aile çocuklarına ve talep gelmesi halinde de çocuk yurtlarına gönderiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —