Tarih: 01.01.0001 00:00 103

Soma’da Işıklar Linyit Ocağında Başlayan Yangın Sürüyor

Soma’da Işıklar Linyit Ocağında son dakika gelişmelerine ilişkin Dev. Maden – Sen Genel Başkanı Tayfun GÖRGÜN, önemli açıklamalarda bulundu.

Soma’da Işıklar Linyit Ocağında Başlayan Yangın Sürüyor
 GÖRGÜN’ün, saat: 19:35’de Dev. Maden – Sen facebook sayfasında kamuoyu ile paylaştığı bilgi ve kaygıları şöyle; “Soma'da geçen hafta üretime açılan Soma Kömürleri A.Ş tarafından işletilen Işıklar Linyit Ocağında 60 PPM oranına çıkan karbonmonoksit gazı ve çıkan yangın şu saat itibariyle sürmektedir. Işıklar Linyit Ocağında zorunlu olarak üretime bir kez daha ara verilmiş, ocaklara kül ve barajlama benzeri önlemler alınmaya başlanmıştır.Sorunun giderilmesinin en az iki hafta alacağı tahmin edilmektedir.Bu linyit ocağının bulunduğu sahanın gerçek sahibi devlet adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğüdür. TKİ yetkilileri görevlerini savsaklamamalı teknik, teknolojik ve ekonomik açıdan gerekli olan tüm katkıyı sunmalıdır. Sarı sendikaların ocakları denetleyen müfettişleri suçlama, baskı kurma, işçileri tehdit etme ve sorunun asıl kaynağını gizleyen tutumunu tüm işçiler gözden geçirmelidir. Ancak işçilerin birlikte mücadelesi sağlandığında sorunun köklü ve esaslı şekilde ortadan kaldırılması mümkün olacaktır.” 26 Ekim 2014 

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.