Tarih: 30.10.2014 12:54

Koreli KG Grup Büyükçekmece’de yatırım arayışında

Facebook Twitter Linked-in

 Büyükçekmece Belediyesi ile kardeş şehir Çonan arasında yürütülen işbirliği meyvelerini vermeye başladı. Kore’nin önemli yatırımcıları arasında yer alan KG Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kwak, İstanbul ve Büyükçekmece’de yapılabilecek yatırımlar konusunda görüşmeler yaptı.

 

Kore’nin en önemli grupları arasında

 

Merkezi Seul’da bulunan KG Kimya Grubu, KG Telekomünikasyon, Edaily Gazetesi gibi önemli şirketleri bünyesinde barındıran ve 9 farklı alandaki şirketten oluşan KG Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Jea Sun Kwak ve grubun Türk Devletleri Temsilcisi Jeong Hyun Kwak İstanbul ve Büyükçekmece’de yapılabilecek iş bağlantıları ve yatırımlar için Türkiye’ye geldi.

Koreli heyeti, Albatros Restaurant’ta ağırlayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuklarıyla bizzat ilgilenerek, Büyükçekmece’nin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısına ilişkin bilgiler verdi. 

Başkanı Akgün, Büyükçekmece’nin her geçen gün rant değeri artan İstanbul’un gözde ilçelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, iki kardeş şehir arasındaki ticari işbirliğinin bağları daha da güçlendireceğine inandığını söyledi.

 

İki ülkenin çıkarları göz önünde bulundurulacak

 

KG Şirket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Jea Sun Kwak, kardeş şehir anlaşması çerçevesinde Büyükçekmece’de yatırım yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyacaklarını belirterek, yapılacak olan işbirliği ve ortaklıkların her iki ülkenin de çıkarları doğrultusunda olacağını söyledi. Kwak, Türkiye ve Kore’nin tarihten gelen dostluğunun sosyal, ekonomik ve kültürel işbirliği projeleriyle geliştirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Koreli işadamları heyeti yemekli toplantının ardından Büyükçekmece Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 91. yılı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi’nde organize ettiği “Altın Kızlar” fasıl grubunun konserini dinlediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —