Tarih: 01.01.0001 00:00 192

Akgün’den Bestekâr Özoral’a anlamlı hediye

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz şarkılarının bestekârı İbrahim Özoral’a doğum günü hediyesi olarak bir Atatürk portresi hediye etti.

Akgün’den Bestekâr Özoral’a anlamlı hediye
 Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Ekber Yeşilyurt Atelyesi’nin “Cumhuriyet” konulu resim sergisinin açılış törenine katılan Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, açılışa katılan ünlü bestekâr Özoral’ın doğum günü olduğunu öğrenince hoş bir sürpriz yaptı.

 

“Büyükçekmece için şans”
Akgün, 79. yaşına giren ünlü bestekârı önce kutladı sonrasında da, sergide yer alan Kamile Sönmez’in eseri olan bir Atatürk portesini satın alarak Özoral’a armağan etti. İbrahim Özoral’ın çok değerli ve saygın bir bestekâr olduğunu, onlarca bestesi ile ölümsüzleştiğini belirten Başkan Akgün; “İbrahim hocamızın bir kültür ve sanat şehri olan Büyükçekmece de yaşaması bizler adına çok büyük bir şans. Büyükçekmece’nin kültür ve sanat hayatına da kendisinin önemli katkıları olmuştur. Doğum gününü kutluyor, sağlık ve başarı dolu nice yıllar diliyorum” dedi.

 

“Aldığım en anlamlı hediye”
Aldığı anmalı hediye karşısında gözleri dolan Özoral ise, “79 yıllık hayatım boyunca çok sayıda hediye aldım ama hiç biri beni bu kadar mutlu etmedi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu portresi benim için çok anlamlıdır. Bu güzel portreyi evimin en güzel köşesine asacağım” diye konuştu.

Behiye Aksoy, Zeki Müren, Emel Sayın, Bülent Ersoy ve Mustafa Sağyaşar gibi sanatçıların söylemiş olduğu ölümsüz eserlerin bestecisi Özoral, Her şey bitmiştir artık, Çok göremeyin ne olur, Çatıktır kaşın ve Çiçekçi kız gibi eserlerin sahibidir.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.